Božo Vrećo – koncert u Beogradu 2019.

децембар 13, 2019

Kategorija           Koncertni program

Datum  14 decembar 2019 20:30

Venue  Velika dvorana

Telefon                220-60-60

Cena ulaznica: 1500, 1800, 2100 i 2500 dinara

Još jedan spektakl čeka posetioce Sava centra u Beogradu tokom meseca decembra.

Niz velikih imena obreće se na sceni popularnog mesta okupljanja, u neposrednoj blizini Belano apartmana na Novom Beogradu, luksuznih smeštaja u Beogradu, kao i nadomak brojnih hotela u Beogradu.

Božo Vrećo na Velikoj sceni Sava centra

Svestrani umetnik, vrhunski interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo održaće koncert 14. decembra u Sava Centru. Pred publiku prestižnog Sava Centra vraća se „umetnik anđeoskog glasa, koji leči dušu i otvara srce” (New York Times), o čemu svedoče jedinstvene i glasovno raskošne Božine interpretacije u pesmama kakve su „Lejlija“, „Pandora“, „Elma“, „Ko li noćas miluje ti kosu“ ili „Meni si bila vrijedna“.

Nakon što se preko 50 godina niko nije usuđivao da unese promene u postojeći sevdah, i zapiše novi po uzoru na stare, vekovne tekstove, Božo Vrećo se među muzičarima novije generacije istakao kao najinteresantniji i najpoznatiji interpretator i kantautor.

Kao lirski tenor sa ogromnim vokalnim rasponom i sa neobičnim vizualnim identitetom, Božo Vrećo izaziva oluje entuzijazma i inspiracije kod svoje publike. Dokaz o tome su rasprodate koncertne hale, pozorišne dvorane, kao i sakralni objekti u kojima nastupa širom Evrope i sveta.

Božo Vrećo – biografija

Božo Vrećo je pravi umetnik, originalni interpretator i autor sevdalinki.Rođen je 18.10.1983. godine u Foči. Odrastao je sa majkom i dve starije sestre. Kada je imao 5 godina, ostaje bez oca koji umire. Majka je slikarka i sa njene strane je oduvek imao punu podršku da se bavi umetnošću.

I Božo Vrećo se bavio slikanjem, čak je i prodavao svoja dela.Kaže se da ima i spremnu izložbu koju i dalje ne želi da predstavi javnosti. Kao muzičar je sasvim samouk je. Nije učio da peva na časovima pevanja, niti je zapravo učio da svira instrumente.

Moderan pristup umetnosti je možda i u tome što kaže da glas vežba tako što prati tutorijale na internetu. Već sa samo 27 godina je svoju karijeru usmerio u pravcu sevdalinki jer se na taj način poistovećuje sa njenim junacima koji bi zbog ljubavi pretrpeli sva stradanja. Odrastao je sa mnogo emocionalnih ožiljaka i neprihvatanja u provincijskoj sredini. Život ga tokom odrastanja nije mazio što se kaže.

Po završetku fakulteta arheologije na fakultetu u Beogradu, u zvanju magistra, Božo Vrećo, rođen u Foči, odlučuje se za novi početak, u kom muzika preuzima u potpunosti njegov život, postaje misija i jedini cilј. Seli se u Sarajevo, centar sevdaha i u kratkom periodu osvaja srca svojim glasom.

KARIJERA I ALBUMI

Sa svojim prvim sarajevskim bendom Halka objavlјuje albume “Halka” (2013) i “O lјubavi” (2014). U solo karijeru kreće albumom “Moj sevdah” (2014), na kom se, pored interpretacija poznatih sevdalinki nalazi i njegova prva autorska kompozicija “Lejlija”.

Pesma posvećena njegovoj volјenoj majci doživlјava neviđeni uspeh i postavlјa standard, odnosno sadrži Božin prepoznatlјiv pečat u pisanju i interpretaciji autorske sevdah muzike. Sledi album “Pandora” (2017), izdat u Briselu, a ubrzo i “Melek” (2018), objavlјen u saradnji sa Croatia Records.

Album koji je snimio sa ansamblom Halka im je obezbedio mnoga gostovanja i rasprodate koncerte po Bosni i Hercegovini. Na albumu su se našle pesme: Kiša bi pala, Gledala sam sa prozora, Jablani se povijaju, Razbolje se šimšir list, Malenim sokakom, Dvije su se vode zavadile, Pjesma o Mehmed-paši Sokoloviću, Na teferič pošla nana, Pod Tuzlom se zeleni meraja, Da sam sjajna mjesečina, Hajde dušo da ašikujemo, Oj, Zumreto, dušo moja, Moj zumbule, Kad proljeće ozeleni.

U januaru 2015. godine je usledio i album „O ljubavi“ sa 12 pesama: Tamburalo momče uz tamburu, Koliko su teška tuđa milovanja, Kada sretneš Hanku, O sabahski tihi vjetre, Rane moje, Negdje u daljine, Ah, ljubav, ljubav, Biser-Naza, Tužno vjetri gorom viju, Žita zlatom klasaju, Nađija, Mislio sam svaki dan.

Božo Vrećo 2016. godine objavlјuje literarni prvenac – autobiografski lirski roman “Mila”, koji je dobio naziv po Božinoj majci, napisan je u formi dnevnika, u kome kroz prozne i poetske zapise o odrastanju, porodici, sevdahu i umetnosti, dominiraju emocije. Božino a capella izvođenje  je iskustvo, koje sve, koji ga slušaju, ostavlјa bez daha.

O SEBI…

Božo Vrećo je i muškarac i žena, a ta dualnost se može videti u svim segmentima njegovog stvaranja.

Svoje karakteristične nastupe započinje u neobičnim, svedenim, a elegantnim muškim odelima, a zatim se presvlači u raskošne haljine i nosi veliki broj ogrlica i nakita. Na taj način može u potpunosti da se uživi i u muške i u ženske tekstove jer, ionako, smatra da su svi ljudi i jedno i drugo, ali to ne mogu da iskažu zbog porodice, posla, karijere i drugih okolnosti.

Za sebe, Božo Vrećo izjavljuje da ne pripada samo jednoj religiji, već svim religijama Bosne i da veruje u Boga. Njegove brojne tetovaže predstavljaju spoj istoka i zapada.

U slobodno vreme ima brojne hobije, pa se tako bavi poezijom, slikarstvom, dizajnom, planira putovanja, a ranije je radio i kao profesor. Trenutno živi u Sarajevu, ali trudi se da što češće ide u Foču kod svoje porodice.

Kontroverza ili pravo na izbor

U vezi svojih privatnih izbora i odluka, svoju privatnost čuva, a za svoje naredne korake i selidbu za Beograd izjavljuje:

„Znate da sam rekao da ću iz Sarajeva i iz Bosne otići tek onda ako me ljubav odvede, nikad i nikako drugačije, tako da moja ljubav uskoro dolazi po mene. Već idući mesec mi se selimo u naš dom. Moj partner je kupio kuću za nas i jako se radujemo novom životu. Moja karijera nastavlja se istim tokom. Na jesen dolazi veliki sarajevski koncert i puno koncerata širom Evrope do kraja godine. Naravno da ću dolaziti u BiH zbog svih koji me vole. Sarajevo će uvek biti deo mene i voljeni grad.“

Prodaja ulaznica na blagajni Sava Centra, kao i preko mreže i prodajnih mesta www.tickets.rs.

10-20h (radnim danom)

10-15h (subotom)

i 1 sat pre početka manifestacije

Telefon: 220-6060

VAŽNO: Sava Centar ne snosi odgovornost za oštećenje i ukradene ulaznice. Ulaznicu ne možete zameniti ili tražiti povraćaj novca. U slučaju otkazivanja  događaja izvršiće se povraćaj novca. Najstrožije je zabranjeno korišćenje mobilnih telefona, foto-aparata ili bilo kakve opreme za snimanje slike i zvuka u prostoru u kome se održava program. U objektu Sava Centra je zabranjeno pušenje.

BELANO Kontakt

Ukoliko dolazite u Srbiju kako biste se odmorili, organizovali ili posetili neki događaj poput ovog koncerta, želite da se usput upoznate i sa tradicijom i turističkim atrakcijama Beograda, Belano je tu za vas. Provedite kvalitetno vreme sa svojom porodicom i najmilijima.

Otkrijte lokalne znamenitosti i lepote. Kada tražite apartman u Beogradu u kojem biste boravili sa porodicom, u paru ili poslom, želite preporuku za to gde da pronađete povoljan smeštaj u Beogradu ili obavite svoje poslove, za sve što želite kako bi vaše iskustvo u Beogradu bilo kompletno, slobodno nas kontaktirajte i rezervišite smeštaj putem:

Belano email: office@belano.rs

Belano telefoni: +381 60 55 66 509 , +381 66 55 66 509, +381 11 36 77 773

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.