Beogradski novogodišnji festival – mesto gde nastaju uspomene iz detinjstva

децембар 19, 2017
Некатегоризовано

Hladan vazduh, gužva, prolazi ispod šina, autobusa i između ušuškanih zgrada i stanova, barice i biletarnice i Beogradski novogodišnji festival kao nezaobilazna destinacija svih porodica Beograda, a i šire.

Ko ne pamti redove, ušećerene jabuke i pljeskavice u lepinji, uzbuđenje koje raste kako se približavamo glavnoj hali u kojoj se ori glana muzika, glasovi sa razglasa koji najavljuju vrtoglave vožnje i vrteške od kojih se zavrti u glavi samo gledajući ih? Kuda pre – pitalo se bar nekad svako dete, strpljivo čekajući na red za autiće, balerinu ili Enterprajz.

Beogradski novogodišnji festival

I ove godine nas sve to čeka, i to od 16. do 30. decembra u halama 1, 1a, 2 i 4 Beogradskog sajma.
57. Beogradski novogodišnji festival, poznatiji možda još kao nekadašnji Novogodišnji vašar spremno dočekuje sve one koji žele da na par sati malo podetinje, malo udju u neki svet magije i ostave brige negde van velelepnih hala.

Beogradski novogodišnji festival je novo ime za staru i prepoznatljivu manifestaciju punu stare dobre zabave i praktične novogodišnje i praznične kupovine, ali i one neodoljive preukusne hrane čiji se mirisi mešaju sa hladnim štipanjem zime i ulaze u same strune naših kaputa i jakni.

Promenjen je i koncept i ovaj festival sada više nije manifestacija namenjena samo ili prevashodno najmlađima. Zahvaljujući mnogim novim sadržajima, Beogradski novogodišnji festival sada je odličan uvod za pretprazničnu euforiju i prava prilika da se obave sve one sitne kupovine i krene sa dekorisanjem domova, stanova, pa makar i iznamljenih smeštaja koji u ovo vreme brzinom svetlosti bivaju bukirani. Iz godine u godinu je Beograd sve poželjnija i privlačnija destinacija za turiste, ali se i sve više naših sugrađana iz raznih delova Srbije odlučuje da upravo ovde provede novogodišnji doček i bar deo praznika.

Beogradski novogodišnji festival sajam

Na Beogradskom novogodišnjem festivalu posetioce očekuju najkvalitetniji novogodišnji sadržaji: zabava i druženje, klizališta, koncerti, predstave, zabavni programi za decu, kupovina poklona i robe široke potrošnje po prazničnim cenama.

U hali 1, tradicionalno, biće smešten zabavni park sa ringišpilima i drugim rekvizitima za zabavu najmlađih, dok će u hali 1A biti roba široke potrošnje. Prvi put će se tokom ovogodišnjeg festivala u hali 4 smestiti zabavna sajber-zona, namenjena novim generacijama. Ovo je posebno zanimljivo novim generacijama, a kako se upravo završava Games.con festival, festival gejminga i pop kulture, koncept se odlično nastavlja i svi koji su propustili da posete ovaj festival, imaće priliku da se oprobaju u sajber sferi makar delimično. Inače, Games.con je prošle godine posetilo više od 20.000 ljubitelja igara i pop kulture, obeleživši početak jedne priče koja se u sličnim manifestacijama širom sveta opisuje kao samit kompletne industrije zabave na domaćem i međunarodnom nivou.

U okviru gejming zone biće održano međunarodni Counter Strike turnir, a posebno će biti organizovani programi za decu od tri do osam godina. Za sve posetioce biće otvoren kafić. Naravno da od tolike energije moramo i da predahnemo, odmorimo i uživamo i u ponekom toplom napitku u sred te euforije i vreve. Sve je to čar ovakvih događaja koji nas pune nekom divnom energijom, zar ne?

Beogradski novogodišnji festival 2017

Na centralnoj bini tokom trajanja festivala smenjivaće se blogeri i influenseri, ono što interesuje mlađu populaciju. Poznato je da se danas mladi ugledaju u velikoj meri na uticajne Jutjubere iz zemlje i regiona. Ovo će biti idealna prilika da se razmene utisci iskustva, da se uslikamo sa onima koje pratimo i volimo i koji su na neki način svakodnevno tu za nas.

Festival je deo manifestacije „Beogradska zima“, koju organizuju Grad Beograd, Turistička organizacija Beograda, Beogradski sajam, Dečji kulturni centar i Centar beogradskih festivala (CEBEF).

Ulaz je besplatan. Radno vreme je od 10.00 do 22.00.

Vidimo se! 😉

belano apartmani stan na dan

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.