Beogradski koncerti Harisa Džinovića u Sava Centru 2019

децембар 26, 2019

Kategorija: Koncertni program

Datum: 25.decembar i 26.decembar 2019. 20:00

Lokacija: Velika dvorana Sava centra u Beogradu

Telefon: 220-60-60

Cene ulaznica: 1700, 2000, 2200 i 2500 dinara

Još jedan spektakl čeka posetioce Sava centra u Beogradu tokom meseca decembra.

Niz velikih imena obreće se na sceni popularnog mesta okupljanja, u neposrednoj blizini Belano apartmana na Novom Beogradu, luksuznih smeštaja u Beogradu, kao i nadomak brojnih hotela u Beogradu.

Haris Džinović na Velikoj sceni Sava centra

Slavni pevač Haris Džinović i ove godine ostaće veran tradicijii 25. i 26. decembra priprediti nezaboravne koncerte u Sava Centru. Karte za spektakularnu žurku čuvenog kralјa meraka naćiće se u prodaji još danas na blagajni Sava Centra i Tickets`a, a čuveni umetnik kaže kako je već spreman za zabavu.  

Kao i svake godine, i ove ćemo napraviti odličan dernek. Publika je navikla da ih držim na nogama više od dva sata, a i ako već godinama u isto vreme godine imam koncerte, svaki put im se iznova jednako radujem. Napravićemo najbolјu pripremu za novogodišnju noć  -kaže muzičar koji će osim svojih legendarnih pesama, na koncertu izvoditi i pesme za svog novog albuma koje su već postale hitovi.

Haris Džinović – biografija vođena sudbinom

Haris Džinović rođen je u Sarajevu, 26. septembar 1951. On je bosanskohercegovački pevač pop-folk muzike, kompozitor i tekstopisac. Džinović je na muzičkoj sceni aktivan od 1981. kada je osnovao svoju grupu Sar e Roma, sa kojom je od 1982. do 1985. snimio tri albuma. Od 1989. vodi solo karijeru, živi u Beogradu.

Karijeru je najpre počeo kao pevač sevdalinki. U tome je, kako su govorili, bio pravi naslednik Zaima Imamovića i Safeta Isovića. Onda je došla evergrin muzika, koja je potpuno potisnula narodnjake.

U vreme kada su svi tražili svoju šansu i uspehu narodnoj muzici, upravo Haris se okrenuo ciganskoj muzici. On je tu energiju i vibrantnost prilagodio temperamentu i osećanjima Balkana.

Jednostavni aranžmani i lakoća izvođenja u kombinaciji sa jedinstvenošću i lepotom njegovog čarobnog glasa zvučali su nezapamćeno raskošno. Na ovaj način je ciganska muzika pronašla svoj put do šire publike, a Haris je uz podršku okoline i prijatelja smogao snage da početkom osamdesetih oformi grupu Sar e Roma sa čuvenom braćom Pavlović.

Internacionalna slava i popularnost njegovog glasa stigli su i  do Holivuda, a zatim se Haris odlučuje na solo karijeru.

1989. godine se pojavljuje Harisov prvi solistički album. Na njemu se nalaze najvoljenije pesme: Ostariću, neću znati, I tebe sam sit kafano, Rano je za tugu, Sjećaš li se one noći, Odlaziš od mene, Hladno je, ugrij me… Haris Džinović ovim albumom postiže nezapamćen uspeh. Kreće prvo kao specijalni gost na turneji Halida Muslimovića, u organizaciji MišeDobrića, da bi ubrzo po novinama osvanuli naslovi kao što je: Koncert na koncertu. Posle te turneje Haris je zaista postao daleko veća Zvezda nego što je i sam očekivao.

Stižu i priznanja, nagrade na Mesamu, Oskar popularnosti… Čitaoci brojnih časopisa i radio i TV stanica suviše puta birali Harisa za pevača godine. Ove pesme su hitovi godine, a njegovo ime se prepoznaje.

Kako bi dokazao da vreme nije bitno već talenat, a uz realnost uspeha svog prvog albuma, vrlo brzo kreće da radi material i za svoj drugi album. Rezultat je bila nova ploča sa jos većim hitovima: Poznaćeš me, Nek mi bude zadnja čaša, Dajte vina, hoću lom, Pusti me, Nevoljo moja, O kako boli me, Odlazi nestaje… Haris počinje intenzivno da snima spotove, radi šou program za sarajevsku televiziju.

Prvi solistički koncert Harisa Džinovića u Sava centru

13.juna.1991. godine u velikoj dvorani Centra Sava održanje prvi solistički concert. Sala je bila mala da primi sve one koji žele da uđu. Stvara se atmosfera po kojoj će biti prepoznatljiv svaki njegov koncert.

Krajem 2009. godine u prodaji se pojavio njegov četvrti solistički studijski album „Magic“. Novo osvajanje planete Haris je započeo predviše od petnaest hiljada poštovalaca njegove muzike osvajanjem „Beogradske Arene“ spektakularnim promotivnim solističkim koncertom 11. decembra 2009. godine. Kao i sa prethodnih albuma i ovde su vrlo brzo gotovo sve pjesme osvojile srca publike… Pomenućemo samo neke: „Muštuluk“, Zbog tebe postojim“, „Traži, traži“, „Ne mogu ja protiv sudbine“, „Javi se“, „Tuga mi je svešto imam“ idruge.

06. novembra 2011. godine Harisu Džinoviću pripala je čast da se kao specijalni gost pojavi na koncertu Monserat Kabalje u Beogradu, u okviru njene turneje, pjevajući stare napolitanske pjesme „Dicitencellovuie“ i „Torna a Surriento“, dok je u duetu sa Monserat briljirao u numeri „Non di scordar di me“.

Zanimljivosti o Harisu Džinoviću

Zanimljivi aspekti njegove biografije istaknuti su na oficijalnom sajtu ovde:

Uporedo sa muzikom, razvijao je ljubavi prema sportu. Počinje da se bavi fudbalom i to profesionalno u sarajevskom Željezničaru. U jednom trenutku Haris svojim talentom i strpljivošću stiže i do prvog tima. I u tom poslu će biti dobar, kao uostalom u svemu što je radio, ali ne i dovoljno da bi istisnuo nekoga iz tada čuvene generacije Ribarevih beba, koja je osvojila čak i šampionsku titulu tih sedamdesetih godina.

Ali, zbog raznoraznih okolnosti, a najmanje njegovom krivicom, ostajao je po strani. Kako nikada nije mogao da trpi nepravdu, rekao je zbogom fudbalu. Ipak, kako i sam kaže, može da mu bude zahvalan, jer mu je od njega ostalo zdravo tijelo, tako da i danas moze da zaroni na dubinu od dvadeset i pet metara i izdrži tri sata na bini. Poznata je i njegova ljubav prema skijanju, tenisu, atletici, podvodnom ribolovu…. Sport je volio, ali pravila sportskog života – nikako. Haris je želio je da živi život punim plućima, jer je osjećao da u srcu nosi vatru koju nije htio da guši strogim i isposničkim načinom sportskog zivota. Muzika ga je privlačila još odmalih nogu, a ona je nekako najbolje išla uz raspoloženu raju do kasno u noć… gitare, vino, mjesečinu, šetnje po obali…

I eto, tako, pošto za Harija nije bilo mjesta u prvom timu, a on na drugi nikada ne pristaje, vratio se svojoj prvoj ljubavi – muzici. Ali i tada opet upada u najjaču generaciju sarajevske muzičke skole – Zdravko Čolić, Indeksi, Kemal Monteno, Pro Arte, Bijelo Dugme… S obzirom na nesumnjiv talenat i preokupiranost muzikom, Haris je sve stran umjetnik, pjevač, instrumentalista, kompozitor. Neke od njegovih kompozicija postale su hitovi u izvođenju drugih pjevača. Jedna od najpoznatijih kompozicija koju je radio za druge sigurno je pjesma Ti meni lazes sve koja je donijela veliku popularnost Dušku Kulišu sedamdesetih godina.

Albumi kao član Sar e Rome:

Kao Cigani, Diskoton 1982.

Kiko, Kiko, Jugoton, 1983.

Sar e Roma, Diskoton, 1985.

Solo albumi:

  • Haris, Diskoton 1989.
  • (bez imena), Diskoton, 1991.
  • Jesu l’ dunje procvale, Jugodisk Beograd, 1996.
  • Haris Džinović, Cepter mjuzik, Grand prodakšn Beograd, 2000.
  • Magic, Music star production, PGP RTS, 2009.
  • Pakistanska tuzbalica

Pogledajte video najave koncerta: https://www.youtube.com/watch?v=y9_KI8n0MXs&feature=youtu.be

RADNO VREME BLAGAJNE

10-20h (radnim danom)

10-15h (subotom)

i 1 sat pre početka manifestacije

Telefon: 220-6060

VAŽNO: Sava Centar ne snosi odgovornost za oštećenje i ukradene ulaznice. Ulaznicu ne možete zameniti ili tražiti povraćaj novca. U slučaju otkazivanja događaja izvršiće se povraćaj novca. Najstrožije je zabranjeno korišćenje mobilnih telefona, foto-aparata ili bilo kakve opreme za snimanje slike i zvuka u prostoru u kome se održava program. U objektu Sava Centra je zabranjeno pušenje.

BELANO Kontakt

Ukoliko dolazite u Srbiju kako biste se odmorili, organizovali ili posetili neki događaj poput ovog koncerta, želite da se usput upoznate i sa tradicijom i turističkim atrakcijama Beograda, Belano je tu za vas. Provedite kvalitetno vreme sa svojom porodicom i najmilijima. Otkrijte lokalne znamenitosti i lepote. Kada tražite apartman u Beogradu u kojem biste boravili sa porodicom, u paru ili poslom, želite preporuku za to gde da pronađete povoljan smeštaj u Beogradu ili obavite svoje poslove, za sve što želite kako bi vaše iskustvo u Beogradu bilo kompletno, slobodno nas kontaktirajte i rezervišite smeštaj putem:

Belano email: office@belano.rs

Belano telefoni: +381 60 55 66 509 , +381 66 55 66 509, +381 11 36 77 773

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.