Apartmani Beograd Botanička bašta

април 4, 2019
Apartmani Beograd Botanička bašta

Apartmani Beograd Botanička bašta nalaze se na ekskluzivnoj lokaciji, ali ono što je njihova posebna lepota jeste blizina upravo – Botaničke bašte ,,Jevremovac“.

Na predlog Josifa Pančića, odlukom ministarstva prosvete i crkvenih poslova Kneževine Srbije, osnovana je 1874. godine Botanička bašta u Beogradu. U Botaničkoj bašti „Jevremovac“ se nalazi Herbarijum Univerziteta u Beogradu (BEOU), koji u okviru zbirke Herbarium Pancicianum čuva rezultat botaničkih aktivnosti Josifa Pančića, koja su trajala više od pola veka. Zbirka danas sadrži preko 15.400 herbarskih listova, a najveći deo zbirke se odnosi na floru Srbije. Kralj Milan Obrenović je 1889. poklonio Velikoj školi svoje imanje, nasleđeno od dede Gospodara Jevrema Obrenovića, za potrebe podizanja Botaničke bašte. Jedini uslov bio je da se bašta nazove po njegovom dedi Jevremovac.

Čitav kraj poznat je po ovom prelepom zdanju, a u blizini se nalaze i svi apartmani na Dorćolu, stanovi Stari grad i apartmani na Zvezdari. U blizini apartmana kod Botanicke bašte se nalaze i odlično noćni klubovi, tržni centri, a nije daleko ni od stanova Bajlonijeva pijaca.

Nedugo po preseljenju Bašte na današnju lokaciju, kupljena je od fabrike Mozentin iz Drezdena, velika staklena bašta, jedna od najlepših i najvećih u ovom delu Evrope. U Istoriji grada Beograda Feliksa Kanica, knjizi značajnih arhitektonskih rešenja i starina Beograda, posebno je istaknuta staklara Botaničke bašte. Otvoreni prostor Botaničke bašte „Jevremovac“ sadrži bilјni fond koji obuhvata više od 2000 različitih vrsta. Kao prva i do sada jedina Botanička bašta u Srbiji, zbog svojih izrazitih prirodnih vrednosti i karakteristika, područje Bašte zaštićeno je Uredbom o zaštiti Spomenika prirode Botanička bašta „Jevremovacˮ.

GUNDULIĆ , 2-SOBAN STAN , BEOGRAD 60M2

U mirnoj ulici Gundulićev venac, kod Botaničke bašte se nalazi ovaj stan sa dve spavaće sobe i dnevnim boravkom, iz koga se izlazi na predivnu i prostranu terasu, kompletno opremljenu za uživanje u letnjim mesecima. Lokacija stana omogućuje lagane šetnje do boemske četvrti Skadarlija, Kne[...]
Price:
45€/day
60 m2
3
1

MILANO LUX, 1-SOBAN STAN, BEOGRAD 60M2

Izuzetno luksuzan apartman u novoizgrađenoj zgradi na Dorćolu, na prvom spratu sa dve terase. Stan je kompletno opremljen nameštajem iz poznatog salona "Kare". Namenjen za boravak maksimum tri osobe kako za kraći, tako i za duži boravak. Stan je po strukturi jednosoban. U spavaćoj sobi je b[...]
Price:
50€/day
60 m2
2
1
Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.