Koncert Amire Medunjanin u Beogradu

фебруар 18, 2018
amira medunjanin

Kada govorimo o turističkim atrakcijama i o tome zašto ljudi vole da dođu u Beograd, ne možemo zaobići muzičku scenu. Bilo da se radi o festivalima ili pojedninačnim koncertima,  našu prestonicu svake godine pohode i ljubitelji muzike. Ovog marta, sve ljubitelje sevdalinki i tradicionalnih balkanskih melodija očekuje pravi ugođaj. Sada već čuvena u svetu, umetnica Amira Medunjanin će ponovo održati koncert u Beogradu, 18. marta u Sava centru, sa početkom u 20.30h.

Novine u koncepciji

Kako sama Amira Medunjanin kaže, svaki put kada nastupa u Beogradu svojoj publici donosi nešto novo, pa tu tradiciju neće menjati ni ovog puta. Pored pijaniste Bojana Zulfikarpašića, gitariste Anta Gela i kontrabasiste Zvonimira Šestaka, Amirin čarobni glas će ovog puta pratiti čuveni gudački ansambl ,,Zagrebački solisti.”

Amira Medunjanin je sa ovim ansamblom nastupila pre nekoliko godina, a iskustvo je opisala kao neverovatno:

,,Bila sam impresionirana njihovim muziciranjem i verovala sam da možemo nešto lepo zajedno uraditi. Radi se zaista vrhunskim umetnicima koji žive muziku i meni je velika čast što možemo ponovno deliti pozornicu. Imamo pripremljen dvočasovni program sa Solistima, sa kojima smo imali samo jedan nastup pre i od tada se rodilo puno novih ideja, koje moramo razraditi.“

Ovaj sastav će definitivno na jedan nov način obogatiti Amirin jedinstven muzički izraz i malo je reći da publika jedva čeka da čuje njene prepoznatljive sevdalinke u novom aranžmanu.

,,Damar“ ponovo uživo u Beogradu

Oni koji prate Amirin umetnički rad, znaju da je krajem 2016. godine objavila album ,,Damar.“ Pesme sa ovog albuma, pevačica je beogradskoj publici prvi put predstavila u decembru 2016. godine, kada je održala koncert u Sava centru. U međuvremenu, prema ocenama ,,Transglobal World Music Chart-a,“ ovaj album je ušao u top 40 najboljih u 2017. godini. Kuriozitet je da je album snimljen u studiju Pitera Gebrijela, u kome je Amira sa svojim umetnicima imala sjajne uslove za rad. 18. marta, u velikoj dvorani Sava centra, ponovo ćemo imati priliku da čujemo dirljive i briljantno interpretirane pesme sa ovog albuma, ali ovog puta u drugačijem ruhu.

Maramice su obavezne

Muzika je univerzalan jezik, a Amira Medunjanin kao sjajna umetnica ga govori načinom koji nikog ne ostavlja ravnodušnim. Vidimo se u Sava centru i obavezno ponesite maramice. Sudeći po prethodnim Amirinim koncertima, sigurno će biti i po koja suza.

Ako ne živite u Beogradu, ovaj koncert je idealna prilika da posetite našu prestonicu. Bilo da odsedate kod rođaka, prijatelja, ili planirate da iznajmite apartman u Beogradu, nemojte propustiti da 18. marta dođete u Sava centar i poslušate čarobni glas ,,balkanske Bili Holidej,“ kako je za nju svojevremeno pisao ,,Njujork Tajms.“

Što se Amire tiče, ona je veoma uzbuđena zbog ponovnog susreta sa beogradskom publikom:

,,Sretna sam što ćemo opet svi biti na jednom mjestu i nadam se da će se Beograđanima svidjeti nastup. A ako nešto bude nedostajalo, možemo se popraviti na druženju nakon koncerta, kao i uvijek.“

Gde: Sava centar

Kada: 18. mart 2018. godine u 20.30

Ulaznice: Eventim i blagajna Sava centra 

Cena: 1.500, 1.700, 2.000 i 2.300 dinara

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.