66. MEĐUNARODNA IZLOŽBA PASA SVIH RASA – CACIB BEOGRAD

фебруар 15, 2020

U organizaciji Kinološkog saveza Republike Srbije na Beogradskom sajmu se dva puta godišnje održava Međunarodna izložba pasa svih rasa – CACIB Beograd, koja u proleće označava početak, a na jesen kraj kinološke sezone u našoj zemlji.

Kada: 8. mart 2020.

Gde: Hale 1 i 4

Za titulu najlepšeg psa izložbe odavno „konkuriše“ više od hiljadu pasa svih rasa iz celog sveta, jer ima preko 30 zemalja učesnica. Pse ocenjuje više od 20 eminentnih međunarodnih kinoloških sudija.

U okviru manifestacije održava se AgilityShow – sportsko takmičenje vrhunski obučenih pasa, kao i Junior Handling – izbor za najboljeg mladog vodiča psa. Na kraju manifestacije u centralnom ringu održava se Best in Show – izbor za najlepšeg psa izložbe, što je svakako i najatraktivniji deo manifestacije.

Na CACIB-u se predstavljaju brojni proizvođači hrane, opreme i kozmetičkih preparata za pse.

Pored ove, čekaju vas brojne druge manifestacije ove godine. Kompletan spisak možete videti na linku: https://ksrs.rs/wp-content/uploads/2020/01/2020.pdf

Kako se prijaviti za Sajam pasa?

66.MEĐUNARODNA IZLOZBA PASA SVIH RASA – CACIB BEOGRAD

Beogradski sajam 08. mart 2020. godine

Prijavljivanje pasa za 66.CACIB BEOGRAD izložba pasa moze se izvršiti na jedan od sledećih načina:

On-line prijavom online prijava

E-mailom: mailto:kinoloskisrbije@gmail.com

Popunjavanjem pojedinacne prijave Prijava za psa i slanjem na adresu: Kinološkog Saveza Srbije,Bukovicka 1 , 11000 Beograd

Upisnina za svakog pojedinacnog psa iznosi(za domaceizlagace):2.000,00 dinara. Strani izlagači plaćaju 30 Eura. Izlagači iz Hrvatske,Crne Gore,Makedonije i Bosne i Hercegovine, a prema međusobnom ugovoru zemalja plaćaju kotizaciju kao i domaći izlagači – 2000,00 dinara Odlukom Kinološkog saveza Srbije cena prijave za Ex-Yu Goniče i Šarplanince iznosi 1.000,00 dinara.Prijava za rasu Srpski Žuti Gonič je besplatna.

Uplata se vrsi na ziroracun Kinološkog Saveza Srbije:

105-3520-42, poziv na broj 73000

Informacije : 011 39 33 888, 39 33 777, 39 33 555

ZADNJI ROK PRIJAVE : 19.02.2020.

SUDIJE ZA 66. MEĐUNARODNU IZLOŽBA PASA SVIH RASA – CACIB BEOGRAD

PETER FIRIC /SERBIA/

I FCI grupa-  I FCI group

MIROSLAV VACLAVIK /CZESH REPUBLIC /

Šar Pej-SharPei

Nemački bokser- DeutscherBoxer

Šnauceri – Schnauzer

Srednjeazijski ovčar–Central AsiaShepherdDog

Pinčeri-Pincher

NENAD KATANIĆ /SERBIA/

Rotvajler-Rotweiler

Kavkaski ovcar- CaucasianShepherdDog

ZAUR AGABEYLI  /AZERBAIJAN/

Doberman – Dobermann

Nemačka Doga-DeutscherDogge

BISPO PEDRO IVO /PORTUGAL /

Argentinski pas – Dogo Argentino

Kane Korso – Cane Corso

PIET ROOSENBOOM /BELGIUM/

Mastif – Mastif

Napuljski mastif – MastinoNapolitano

Kanarski pas- Dogo Kanario

Engleski buldog-EnglishBulldog

Bulmastif – Bullmastif

BONKA GEORGIEVA LASLO /SERBIA/

Bernardinac -St.Bernhardshund

Bernski planinski pas-BerneseMountainDog

Šarplaninac -Sarplaninac

Njufaundlendski pas-Newfoundland

DEJAN GUJANIČIĆ /SERBIA/

Američki stafordski terijer – Am. Staff.Terrier

Bul terijer – BullTerrier

Stafordskibul terijer – Staff. BullTerrier

BRANISLAV RAJIĆ / SLOVENIA/

III FCI grupa – Terijeri-FCI group III-Terriers

MIRKO MARKOVIĆ / SERBIA/

Jazavičari – Dachshunds

Hrtovi – Windhunde

ROBERTO SCHILL /ROMANIA/

V FCI Grupa – V FCI group

NAGY ISTVAN /SERBIA/

VI FCI grupa- VI FCI group

PETER FRIEDRICH BERCHTOLD /AUSTRIA/

VII FCI grupa – VII FCI group

KRZYSZTOF CZECHOWSKI /POLAND/

VIII FCI grupa- VIII FCI group

ELENA AGAFONOVA  /ITALY/

IX FCI Grupa – IX FCI group

ARMANDO FERONE /ITALY/

IX FCI Grupa – IX FCI group

O čemu treba voditi računa kada birate psa?

Kada birate psa, treba odabrati vrstu koja odgovara vašem načinu života. Činjenica je da pravilnim odgojem i primerenom socijalizacijom svaki pas može postati savršeni ljubimac.

Štene treba uzeti ne pre no što napuni barem dva meseca: Ovo je važan period koji treba da provede pored majke, kao i pored braće i sestara. Tada se usvajaju osnovni šabloni i veštine potrebne za razvoj psa. Najbolje bi bilo da uzmete štene sa tri meseca. Do tada bi primio i sve potrebne vakcine do tada, što znači da ne bi morao da bude u karantinu kod vas, već bi mogli odmah da počnete sa socijalizacijom. U tom slučaju odgajivač treba da vam da knjižicu gde su upisani i pečatirani datumi vakcina.

Pošast dekoracionih pasa

Kako piše Bane Gajić za magazin Vice, došlo je do velikih pomaka u trendovima kada su psi u pitanju, došlo je do razuđivanja kod orijentacije ka velikim psima, a pre svega 30ak godina u Srbiji su psi bili tretirani više kao radni psi nego ljubimci.

„Rase koje su danas dominantne pre samo dvadesetak godina bi iziskivale dugo traganje po enciklopedijama…kakve bi osećaje tamo negde 1988/89. izazvala pojava mopsa „zgužvanog“ lica i zatupaste linije, omalenog nežnog bišona, maltezera ili pufnastog „pomeranca“ na gradskoj „štrafti“, u Knez Mihajlovoj… Nagli bum velikih „akita“ i haskija, a zatim njihov još brži nestanak sa top liste omiljenih vrsta u epohi 2000-2018. samo je pokazao da „rivajvl“ krupnih primeraka ostaje „nemoguća misija“, i da će se tek poneki požrtvovani vlasnik opredeliti za velikog psa u ovakvim vremenima i uslovima, bez ikakve šanse da nametne trend.“

Zabrinjavajuće…

Ono što je zabrinjavajuće i poražavajuće je činjenica da potpuno nezrele osobe, nespremne na odgovornost uzimaju bez ikakve kontrole i obuke pse, a onda ih koriste ili kao mamac za decu ili zabavu ili kao suv dekor namenjen za rekvizite ili popularne instagramfeedove. Tragedija leži u tome što je ljubav koja treba da bude duboka, koja treba da predstavlja vezu između ljubimca i njegovog vlasnika popularno vreme svodi na ispunjavanje površnih i plitkih narcisoističkih pobuda. O higijeni se ne vodi računa, odgovornost se svaljuje na drugu osobu, a činjenica da se životinje u tome svemu ništa zapravo ne pitanju samo dodaje gorku notu na tragediju. U kojoj meri i na koji način se može baviti opismenjavanjem potencijalnih vlasnika i vlasnica, posebno malih ukrasnih pasa da kažemo, o dresuri, vaspitanju, socijalizaciji i nezi, kao i o tome da psu nije mesto u tašnici ostaje da se vidi. U ovom slučaju i ljubimci bivaju žrtve društvenih turbulencija, a to nekako-nije u redu.

A kako ej to nekada bilo? Pa recimo, to koje su ljubimce imali poznati književnici možete pročitati ovde:https://impulsportal.net/index.php/zanimljivosti/svastara/1531-ljubimci-poznatih-knjizevnika

Dresura psa – kako Cezar Milan kaže

VAŽNI SAVETI ZA LJUBITELJE PASA

1.        Psi nisu ljudi. Ono što ih čini srećnim nije obavezno ono što i nas čini srećnim. Ono što psi žele je veoma jednostavno: redovna vežba, čvrst vođa čopora i ljubav koja je valjano zaslužena.

2.        Šetajte svog psa najmanje 45 minuta svakog dana. Strukturirana redovna šetnja je presudna, posebno za pse sa problematičnim ponašanjem i najmoćniji je alat da izgradite vezu sa svojim psom.

3.        Budite dosledni. Budite sigurni da svi članovi porodice koriste ista pravila, granice i ograničenja za vašeg psa.

4.        Pokazivanje ljubavi u pogrešno vreme može odgajiti nestabilan um. Delite ljubav nakon što je vaš pas vežbao i jeo, promenio neželjeno ponašanje u ponašanje koje ste tražili, odgovorio na komandu ili pravilo ili upao u opušteno, mirno-pokorno stanje.

5.        Psi doživljavaju svet kroz svoj nos, oči i tek onda uši. Kad prvi put sretnete psa, uspostavite poverenje tako što ćete mu dozvoliti da vas pomiriše pre nego što uspostavite kontakt sa očima ili nešto kažete.

6.        Rasa nije sudbina. Važnije od biranja prave rase jeste biranje psa čiji energetski nivo odgovara vašoj energiji i načinu života.

7.        Psu treba vođstvo. Uspostavite se kao vođa čopora tako što ćete ovladati šetnjom i pratiti savete „vežba, disciplina i onda ljubav“.

8.        Dozvolite psu da proveri vreme. Dozvolite psu da izađe napolje i sam oseti da li je pretoplo, previše vlažno ili prehladno da bi se išlo u šetnju.Instinktivno, pas će znati da li treba da skrati šetnju ili da se vrati unutra gde je na sigurnom.

9.        Nikad ne ostavljajte pas u parkiranom automobilu. Čak i u senci, automobil zadržava više toplote od otvorenog prostora. Osim toga, pas se može uzbuditi zbog prolaznika ili da se uspaniči zbog klaustrofobije, što će učiniti dehidrataciju verovatnijom.

10.     Budite svesni vremena. Tokom leta, nosite flašu vode tokom šetnje i gledajte za znake dehidratacije. Zimi zaštitite svog psa sa psećim cipelama ili opremom napravljenom specijalno za hladno vreme.

11.     Psima je dosadno, kao i ljudima. Pružajte mentalne izazove poput donošenja štapa, kursa za okretnost ili igre za poslušnost sa nagradama.

12.     Projektujte balansiranu energiju. Psi reaguju na vašu energiju, tako da ako se umorni, i vas će pas biti umoran. Uvek budite mirni i pouzdani.

(izvor: Nationalgeographic)

ORGANIZATOR – izložba pasa

Kinološki savez Republike Srbije

Bukovička 1, 11000 Beograd

Tel: +381 (0)11 39 33 888, 39 33 777, 39 33 555

Fax: +381 (0)11 24 72 551, 30 99 373

web: www.ksrs.rs

e-mail: kinoloskisrbije@gmail.com

PROJEKTNI TIM

Dr Mahmud Al Dagistani – direktor izložbe

Ana Bijelović – vođa izložbe

Tel: +381 (0)63 26 87 38

BELANO Kontakt

Ako tražite smeštaj u Beogradu, ili je izložba pasa CACIB razlog vaše posete Beogradu, a uz to želite preporuku za to gde da pronađete idealan lokal, prevoz, transfer sa aerodroma, spa u Beogradu ili najbolje restorane i opustite se, tu smo za vas. Pogledajte naše predloge na Belano Blogu.

Nadamo se da smo vas inspirisali da prenoćište u Beogradu pronađete i u stanovima u centru grada, da svoju jutarnju kafu popijete sa stilom, a nakon uživanja u brojnim beogradskim lokalima informišite se na Belano blog sekciji o ostalim zanimljivostima vezanim za Beograd.

Pronađite moderno dizajniran apartman u Beogradu. Slobodno nas kontaktirajte i rezervišite smeštaj putem:

Belano email: office@belano.rs

Belano telefoni: +381 60 55 66 509 , +381 66 55 66 509, +381 11 36 77 773

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.