59. beogradski novogodišnji festival od 20. do 30. decembra 2019. na sajmu

новембар 8, 2019
59. beogradski novogodišnji festival od 20. do 30. decembra 2019. na sajmu

Beogradski novogodišnji festival

20 – 30. decembar 2019.

Beogradski novogodišnji festival je novo ime za staru i prepoznatljivu manifestaciju zabave i dobre kupovine – Novogodišnji vašar. Promenjen je i koncept i više nije manifestacija namenjene prvenstveno najmlađima. Zahvaljujući novim sadržajima, u ovom svojevrsnom uvodu u novogodišnje praznično raspoloženje i veselje mogu da uživaju i odrasli.

Svi se sećamo redova, ušećerenih crveno glaziranih jabuka i mirisa pljeskavice u lepinji. Tu je i uzbuđenje koje raste kako se približavamo glavnoj hali u kojoj se ori glasna muzika, glasovi sa razglasa koji najavljuju vrtoglave vožnje i vrteške od kojih se zavrti u glavi samo gledajući ih? Kuda pre – pitalo se bar nekad svako dete, strpljivo čekajući na red za autiće, balerinu ili Enterprajz.

.

Beogradski novogodišnji festival sada je odličan uvod za pretprazničnu euforiju i prava prilika da se obave sve one sitne kupovine i krene sa dekorisanjem domova, stanova, pa makar i iznamljenih smeštaja koji u ovo vreme brzinom svetlosti bivaju bukirani. Iz godine u godinu je Beograd sve poželjnija i privlačnija destinacija za turiste, ali se i sve više naših sugrađana iz raznih delova Srbije odlučuje da upravo ovde provede novogodišnji doček i bar deo praznika.

Na Beogradskom novogodišnjem festivalu posetioce očekuju najkvalitetniji novogodišnji sadržaji: zabava i druženje, zabavni programi za decu, pirotehnika.

U hali 1, tradicionalno, biće smešten zabavni park sa ringišpilima i drugim rekvizitima za zabavu najmlađih, dok će u hali 1A biti roba široke potrošnje. Prvi put će se tokom ovogodišnjeg festivala u hali 4 smestiti zabavna sajber-zona, namenjena novim generacijama. Ovo je posebno zanimljivo novim generacijama, a kako se upravo završava Games.con festival, festival gejminga i pop kulture,koncept se odlično nastavlja i svi koji su propustili da posete ovaj festival, imaće priliku da se oprobaju u sajber sferi makar delimično. Inače, Games.con je prošle godine posetilo više od 20.000 ljubitelja igara i pop kulture, obeleživši početak jedne priče koja se u sličnim manifestacijama širom sveta opisuje kao samit kompletne industrije zabave na domaćem i međunarodnom nivou.

.

Festival je deo manifestacije „Beogradska zima“, koju organizuju Grad Beograd, Turistička organizacija Beograda, Beogradski sajam, Dečji kulturni centar i Centar beogradskih festivala (CEBEF).

Koliko košta poseta Novogodišnjem sajmu u Beogradu?

Na klizalištu za 100 dinara po satu možete iznajmiti klizaljke i zabaviti se na ledu. Ukoliko želite da se ugrejete, pored se mogu naći topli napici poput čaja ili kafe po ceni od 100 do 150 dinara. Oko hala postoje i štandovi sa brzom hranom, pa možete utoliti glad za 100 do 200 dinara i pojesti neki slani ili slatki specijalitet.

Za najmlađe u Hali 2 su organizovani dečji programi. Deca pevaju i igraju zajedno sa horom i ne odolevaju vožnjama na gusenici, u avionu ili čamcu, koje koštaju od 100 do 200 dinara.

Najprodavanije su petarde i ova malo jeftinija roba, poput raketa i prskalica – priča nam Bojan P. (25)

Rakete se mogu kupiti za 350 dinara, prskalice za 40, a cene idu i do 11.000 dinara za velike vatromete koji imaju do 100 pucanja u minutu. Veoma su prodavane i svetleće jelkice.

Štandovi sa knjigama su tzakođe jedna od tradicija svake godine, pa možete pronaći neko zanimljivo izdanje već za 200 dinara, a postoje i akcije 3 knjige za 499. U hali 4 je osmišljen bogat muzički program koji počinje u 19 časova. Mnogi izvođači zabavljaće vas narednih dana na Novogodišnjem beogradskom festivalu.

Tradicija novogodišnjih vašara u Beogradu duga preko pola veka

Čitav niz kapitalnih objekata po kojima je Beograd prepoznatljiv izgrađen je u periodu šezdesetih godina prošlog veka. Od zgrade CK (danas Palata „Ušće“), preko Muzeja savremene umetnosti, Hotela „Jugoslavija“, Dobrovićevog Generalštaba, Televizije i Doma pionira u Takovskoj, do stadiona Crvene zvezde, sportskih centara na Tašmajdanu, Dorćolu i Zvezdari…

A tada su nastali i brojni događaji i manifestacije, uključujući upravo i Beogradski novogodišnji festival, odnosno ranije znanu plejadu zabave i dobre kupovine – Novogodišnji vašar.

Nije slučajno da je do ovakvih festivala i manifestacija počelo da dolazi upravo tada. Nastanak svih njih duboko je povezan sa demografskim promenama, interesovanjima doseljenih porodica, nešto drugačije strukture no recimo današnjih turista ili posetilaca Beograda. Danas je ova manifestacija dostupna lako svima, uz brojne smeštaje i prenoćišta na dan ili dva, stanove za dnevni odmor, hotele u Beogradu ili jeftine hostele za studentske mlade grupe.

.

RADNO VREME

CENA ULAZNICE

Ulaz besplatan

HALE

Hale 1, 1a, 2 i 4

PROJEKTNI TIM

Filip Kočić

tel: +381 11 2655 931

Kristina Radović

tel: +381 11 2655 546

Ljubomir Rakočević

tel: +381 11 2655 302

e-mail: bnf@sajam.rs

BELANO APARTMANI NA DAN: Kontakt

Ako tražite smeštaj u Beogradu, planirate da posetite Novogodišnji sajam u Beogradu, a uz to želite preporuku za to gde da pronađete idealan lokal, prevoz, transfer sa aerodroma, spa u Beogradu ili najbolje restorane i opustite se, tu smo za vas. Pogledajte naše predloge na Belano Blogu.

.

Nadamo se da smo vas inspirisali da prenoćište u Beogradu pronađete i u stanovima u centru grada, da svoju jutarnju kafu popijete sa stilom, a nakon uživanja u brojnim beogradskim lokalima informišite se na Belano blog sekciji o ostalim zanimljivostima vezanim za Beograd.

Pronađite moderno dizajniran apartman u Beogradu. Slobodno nas kontaktirajte i rezervišite smeštaj putem:

Belano email: office@belano.rs

Belano telefoni: +381 60 55 66 509 , +381 66 55 66 509, +381 11 36 77 773

Belano website: https://www.belano.rs

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.