57. Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu 2019.

октобар 4, 2019
sajam namestaja u beogradu 2019

Kada: 5 – 10. novembar 2019.

Gde: Hale 1, 1A, 2, 3, 3A i 4

www.sajamnamestaja.rs

Na Međunarodnom sajmu nameštaja (UFI) predstavlja se cela drvna industrija – od faze primarne prerade drveta do izrade finalnih proizvoda. U „delokrug“ ove manifestacije spada i uređenje enterijera, kao i promocija proizvoda svih pratećih industrija – proizvođača najrazličitijih repromaterijala i mašina koje se koriste u proizvodnji nameštaja.

Manifestacija je nedavno doživela značajan redizajn i iskorak u dva pravca – u konceptualnom smislu programskim akcentovanjem dizajnerski orjentisanih kompanija, a na biznis planu jačanjem poslovne posete kroz uvođenje Hosted Buyers programa.

Mada je nekada bio samo segment Sajma nameštaja, Sajam mašina, alata i repromateijala za drvnu industriju prerastao je u zasebnu i važnu sajamsku manifestaciju.

57. Beogradski sajam nameštaja od 5. od 10. novembra 2019. – proslava dizajna i estetike

Šestodnevni regionalni i evropski događaj koji okuplja poslovne ljude, kompanije posvećene inovacijama, vrhunskom dizajnu, kvalitetu i funkcionalnosti nameštaja, ali i mlade dizajnere koji predstavljaju novu kreativnu i pokretačku snagu. Sajam je mesto koje tokom šest dana postaje bitna tačka susreta svih koji su povezani sa industrijom nameštaja ali i onih koji su zainteresovani za nju. Beogradski Sajam je manifestacija na kojoj posetioci mogu da vide najbolja i najsavremenija rešenja u oblasti industrije nameštaja.

Najbitniji događaji u Jugoistočnoj Evropi u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja – 57. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije, uz 57. Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije – biće mesto susreta proizvođača nameštaja i distributera, dizajnera, inženjera, arhitekata i šire javnosti. Ovogodišnje izdanje stavlja u fokus proizvođače i kompanije okrenute proverenim vrednostima, kao i mlade snage u usponu.

REZERVIŠITE SMEŠTAJ U BEOGRADU ZA VREME SAJMA NEMŠTAJA 2019. NA: +381 60 55 66 509 , +381 66 55 66 509, +381 11 36 77 773 PONUDU APARTMANA POGLEDAJTE OVDE

Internacionalni karakter Sajam potvrđuje okupljanjem velikog broja poslovnih ljudi, kupaca, arhitekata, dizajnera i distributera iz regiona i svih krajeva Evrope.

Na Sajmu će se ove godine predstaviti novi internacionalni i regionalni izlagači profilisani u artisanskoj izradi sa velikom posvećenošću detaljima i kvalitetu, kao što su italijanski Kartell, nemačka Bora, austrijski Team 7, hrvatski Nunc, domaći Plus Minus i mnogi drugi. Posetioci će ponovo moći da vide kompaniju Prostoria iz Hrvatske, koju znaju kao vodeću u regionu kada je reč o kvalitetu i okrenutosti inovacijama, zatim švajcarski WOAK i domaći Gir. Ove kompanije svojim povratkom potvrđuju kvalitet manifestacije i činjenicu da Sajam predstavlja regionalni centar u oblasti proizvodnje nameštaja.

.

Tokom trajanja Sajma posetioci će imati priliku da pogledaju već poznatu Izložbu mladih dizajnera koja predstavlja mlade i perspektivne autore, fakultete i škole bacajući svetlo na zvezde u usponu.

Uvođenje Hosted Buyer Programa i prisustvo svetskih i regionalnih kupaca na Sajmu otvorilo je mogućnosti za nove poslovne aranžmane, plasiranje domaćeg nameštaja na nova tržišta i podsticaj izvoza. Susretanje izlagača i kupaca, arhitekata i dizajnera sa poslovnim ljudima, Sajam čini jedinstvenim mestom ugovaranja saradnje i obostranih interesa.

Veliki broj prestižnih kompanija koje će izlagati ove godine pokazuju da je Beogradski sajam sve atraktivniji i da se vraća na mapu bitnih evropskih dešavanja.

Vrhunac manifestacije predstavlja nagrada Zlatni ključ koju internacionalni žiri dodeljuje najuspešnijim izlagačima za 2019. godinu. Ove godine žiri čine zaista zanimljiva i uticajna imena iz oblasti dizajna, arhitekture, medija i biznisa.

Dizajn specijalitet Beogradskog sajma nameštaja predstavlja Design Talks – Razgovori sa dizajnerima i arhitektama, koji će se odvijati svih šest dana trajanja Sajma. Ove godine Design Talks će imati veoma dinamičan program i okupiće veliki broj eminentnih govornika iz cele Evrope.

57. međunarodni sajam mašina i alata za drvnu industriju

Paralelno će se na sajmu odvijati i još jedan sajam. U pitanju je 57. međunarodni sajam mašina i alata za drvnu industriju.

Pored najvećeg izbora nameštaja svih vrsta i namena, za stambene i poslovne prostore i opremanje javnih objekata, sadržaj Sajma nameštaja upotpunjuje ponuda  Sajma mašina, alata i repromaterijala iz oblasti drvne industrije. Od izuzetne važnosti za drvno prerađivačku industriju, sajam je platforma koja okuplja sve proizvođače i aktere industrije nameštaja i drvne industrije kao mesto gde se premijerno predstavljaju tehničko – tehnološke inovacije. U Hali 5 biće izložene mašine, alati i repromaterijali za drvnu industriju.

Široka paleta sajamske ponude obuhvata: repromaterijale za izradu nameštaja uključujući građu, stolarske ploče, furnire, folije, kant trake i dr., repromaterijale za površinsku obradu i spajanje, boje i lakove, sve vrste lepkova, razređivača, brusnih papira i dr.

Asortiman okova i ukrasa za nameštaj čine: bravice, šarke, kvake, ručice, žice, opruge i ukrasni elementi, a ponudu repromaterijala dopunjuje i bogat izbor tekstila, tkanina i kože za nameštaj, tehnološki novi materijali, poliuretanske pene, elementi od gume i plastike, sunđeri i dr.

Najsavremenije mašine koje omogućavaju visoku preciznost primarne obrade drveta, izrade i završne obrade, pilane, sušare, kao i mehanički, električni i pneumatski alati prikazaće na sajmu kojom brzinom se inoviraju i razvijaju  perspektivne industrije – drvna i industrija nameštaja.

Dobrodošli i na 57. Sajam mašina!

Poruke sa 56. Sajma nameštaja

Salih Teskeredžić je jedan od osnivača bosansko-hercegovačkog brenda Gazzda i profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Učešće na sajmu, gde je bio član žirija koji je odlučivao o nagradama, bila je prilika da ga pitamo o utiscima i o tome šta je njegov profesorski savet mladim, kreativnim ljudima na ovim prostorima.

On je za organizatore rekao da je ono što je jako važno za ovaj sajam je promocija dizajna, na kojoj godinama radi Zoran Jedrejčić. Beogradski Sajam Nameštaja je već poznat po tom dizajnerskom šmeku. Važno je istaći da savremeni evropski sajmovi ne mogu biti atraktivni ukoliko nema dizajna. Ono što sam video u Hali 3 je atraktivno ne samo na lokalnom, već i na evropskom nivou.

Regionalno povezivanje je neophodno i lepo je što smo ovde imali mnogo firmi iz regiona, ali i Evrope, i što postoji saradnja među dizajnerima i proizvođačima iz regije.

Pogledajte kako je bilo prošle godine:

Rekli su o Sajmu nameštaja

Sajamski kompleks je remek delo arhitekture, i to treba sačuvati. Ovaj region je tačka spajanja Severa i Juga, Istoka i Zapada. I to je neophodno da se vidi u komadima nameštaja koji nastaju na ovim prostorima. To je autentičnost ovog regiona.

Virginio Briatore

Definitivno se vidi pomak koji je napravljen u proteklih nekoliko godina, posebno u Hali 3. Uvođenje Design Talks i prisustvo regionalnih firmi su važni, jer se tako povezujemo sa kolegama i to je veoma korisno.

Maja Trbović i Dijana Novaković

Studio Autori

Ovaj sajam je veoma zanimljiv i pokazuje dobar pravac razvoja industrije nameštaja u Srbiji. S jedne strane postoje tradicionalni srpski proizvođači nameštaja i ljudi koji kupuju taj nameštaj, ne obraćajući previše pažnju na dizajn, ali s druge strane postoji mnoštvo kompanija kako iz Srbije, tako i iz balkanskog regiona, koje pokazuju da mogu napraviti kvalitetan, odlično dizajniran nameštaj. Videla sam promene i evoluciju koja se događa kod lokalnih kompanija i to je pozitivno za dizajn nameštaja. To je dobar znak.

Nuria Tovar

Mobles 114

Odlično! Pogledala sam štandove u halama 3 i 3a i pozitivno sam iznenađena, posebno veličinom ove manifestacije i kvalitetom dizajna, jer nisam znala šta mogu očekivati. Videla sam da su ovde prisutni brendovi kao što su Mutto i Vitra, ali sam oduševljena i ovdašnjim brendovima među kojima posebno izdvajam Mosso i Gir. Zaista sam impresionirana.

Inga Markovska

Emko

Sajam je veći i nego što sam mislila da će biti, u pozitivnom smislu! Jasno mi je da je u fazi razvoja, ali je jasno da ide u jako dobrom smeru. Poznato mi je iskustvo sajma u Pragu i dvadesetogodišnje tranzicije kroz koju je prošao. Sada, kada dođu svi ti internacionalni gosti iz Milana, Londona, Holandije… Svi su oduševljeni zbog činjenice da je taj dugogodišnji rad urodio plodom. Zaista je toliko radikalna promena za koju mislim da može da se dogoditi već kroz par godina u Beogradu.

Lucie Koldova

Lucie Koldova Studio

Mislim da je napravljen sjajan, odvažan, hrabar i vrlo diplomatski posao, zahvaljujući tome je izložba stala na noge ponovo. Za ovu manifestaciju je ključno prisustvo velikih kompanija koje će prikazati nove proizvode. Po mom mišljenju, tu su svi važni ljudi. Želim da čestitam celom timu – svi su puni entuzijazma, preduzimljivi, neverovatno ljubazni, čak se i čistačica uključila pitanjem da li može nekako da pomogne što je prava retkost ovih dana. Mislim da ovako treba da nastavi i za tri, četiri godine, verujem da ovaj sajam može da bude u top 10.

Franco Dominici

Segis

Dizajn orjentisan sajam vidim kao ogroman potencijal. Nameštaj treba posmatrati kao sastavni deo opšte kulture i društva. Tako da za opšte stanje kulture življenja, a samim tim i društva nisu odgovorni samo distributeri, proizvođači nameštaja i dizajneri nego pre svega obrazovne institucije i svi mediji uopšte.

Jovan Trkulja

Peter Gregson Studio

Dizajn je prisutniji i ima više funkcija nego ikada. Takodje je i vrlo snažno komunikaciono sredstvo. Od patika koje nosimo, stolica na kojima sedimo, automobila koje vozimo, sve je to neko promišljeno oblikovao. Paradoks je što je u isto vreme nekako nevidljiv, valjda upravo zbog te sveprisutnosti. Mi smo trenutno u “čistilištu“. Pomalo bolan proces, ali verujem da smo to prihvatili kao nužnost u ovom trenutku, zbog čega verujem u svetlu budućnost.

Bojan Radović

Gir

Na izvestan način, smisao Sajma nameštaja nije u predstavljanju nego u poređenju. Ne možete da procenite ni šta vi želite ni šta očekujete da vam se ponudi, ako nemate vlastitu predstavu o nečemu, a u tuđu pomalo sumnjate. Tako je, čini mi se, i sa nameštajem. Tek kad sve opcije imate na jednom mestu, praktično u vidokrugu, stvari i kriterijumi dobijaju na smislu i značaju, jer imate orijentire za svaku vrstu snalaženja – u vremenu, prostoru, praktičnosti, udobnosti, estetici… Zato je Sajam nameštaja prilika koja se ne propušta.

Danka Selić

Generalna direktorka Beogradskog Sajma

.

Radno vreme i korisne informacije za Sajam

57. međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije

5-10. novembar 2019

Radno vreme:

Uto – Sre

10:00 – 19:00h

Čet – Ned

10:00 – 20:00h

Cene ulaznica:

Pojedinačna ulaznica RSD 400,00

Grupna ulaznica RSD 300,00 po osobi

(minimum 20 osoba uz overen spisak od strane institucija)

Parking RSD 150,00 po satu

57. međunarodni sajam mašina i alata za drvnu industriju

5-9. novembar 2019

Radno vreme:

Uto – Sub

10:00 – 19:00 h

Cene ulaznica:

Pojedinačna ulaznica RSD 400,00

Grupna ulaznica RSD 300,00 po osobi

(minimum 20 osoba uz overen spisak od strane institucija)

Parking RSD 150,00 po satu

Dobrodošli na 57. Sajam nameštaja!

HALE

Hale 1, 1A, 2, 3, 3A i 4

ORGANIZATOR

BEOGRADSKI SAJAM

Aleksandar Pavić, koordinator

tel: +381 (0)11 2655-831

Tamara Stojanović, saradnik na projektu

tel: +381 (0)11 2655-919

Nemanja Nikić, administrator projekta

tel: +381 (0)11 2655-231

e-mail: namestaj@sajam.rs

STATISTIKA 2018.

broj izlagača:      508

izložbeni prostor:             29.000 m2

posetilaca:          87.000

BELANO APARTMANI NA DAN Kontakt

A ako dolazite u Srbiju kako biste posetitli ovu manifestaciju i tražite apartman u Beogradu, želite preporuku za to gde da pronađete najbolji i jeftin smeštaj u Beogradu ili pronađete sve što želite kako bi vaše iskustvo u Beogradu bilo kompletno, slobodno nas kontaktirajte.

A ako tražite smeštaj u Beogradu, želite preporuku za to gde da pronađete idealan lokal u Beogradu i opustite se, doživite novi duh Beograda tokom svog boravka u našim apartmanima u Beogradu, da se dobro provedete ili pronađete sve što želite kako biste vaše vreme u Beogradu najbolje iskoristili, tu smo za vas. Pogledajte naše predloge na Belano Blogu.

.

Nadamo se da smo vas inspirisali da prenoćište u Beogradu pronađete i u stanovima u centru grada, da svoju jutarnju kafu popijete sa stilom, pronađete savršeni filmski klasik ili otkrijete novi način uživanja u ovoj umetnosti, a nakon uživanja u brojnim beogradskim lokalima informišite se na Belano blog sekciji o ostalim zanimljivostima vezanim za Beograd. Slobodno nas kontaktirajte i rezervišite smeštaj putem:

Belano email: office@belano.rs

Belano telefoni: +381 60 55 66 509 , +381 66 55 66 509, +381 11 36 77 773

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.