5. Media Market – sajam informisanja, komunikacija i marketinga 2019.

октобар 2, 2019
media market 2019 sajam

Media Market

23 – 27. oktobar 2019.

www.sajammedija.rs

mediamarket.talkb2b.net

Sajam informisanja, komunikacija i marketinga. Uz prezentaciju medija, omogućuje i njihov neposredni susret sa brojnom publikom, jer je ova manifestacija praktično deo tradicionalnog Međunarodnog beogradskog sajma knjiga. To, naravno, nije slučajno – publika ovih sajmova se „preklapa“, jer su oba važna za kulturu i umetnost, ali i opštu informisanost i svakodnevni život.

Media market predstavlja i drugačiji okvir za komunikaciju sa partnerima-oglašivačima, marketinškim i PR agencijama, štamparima, distributerima… Omogućuje direktan „sudar“ sa konkurencijom, dijalog sa predstavnicima države, kao i B2B kontakt između pisanih i elektronskih medija.

PROGRAM 5. MEDIA MARKETA – SAJMA INFORMISANJA, KOMUNIKACIJA I MARKETINGA

Sreda – 24. 10. u 12h

„OTIŠLO U (V)ETAR„ – IZAZOV RADIJA U SVETU KONVERGIRANIH MEDIJA

Povodom 60-ogodišnjice postojanja, Radio Beograd 2, organizuje seriju panel-diskusija tematski posvećenih medijima i kulturi.

Panel koji će biti održan u sredu, 24. oktobra 2018. godine, od 12.00 do 13.00 časova, u Hali 3 Beogradskog sajma, biće posvećen mogućnostima radija u dobu medijske konvergencije.

I pored činjenice da je najbrži medij , a u vanrednim situacijama često i jedini kanal informisanja, stalno se, sa razvojem novih tehnologija, postavlja pitanje budućnosti radija.  Kakvu će ulogu imati dobri stari radio u vremenu pred nama? Zašto je radio medij kojem, prema sprovedenim istraživanjima, građani najviše veruju? Koliko će novoustanovljeni koncepti odloženog slušanja, podcast-a, prisustvo na drugim internet platformama, pa i koketiranje sa vizuelnim elementima, udahnuti novi život radiju?

dr Dalibor Petrović, sociolog, profesor na Saobraćajnom i Filozofskom fakultetu u Beogradu

.

dr Anka Mihajlov Prokopović, docent na Departmanu za komunikologiju i novinarstvo Filozofskog fakulteta u Nišu

Milan Mišić, novinar, autor rubrike “Avenija Amerika”

Zoran Modli, radio-voditelj, autor emisije ZAIR

Sreda – 24. 10. u 15h

KAKO NAS „LEČE“ SPIN DOKTORI

Ko su spin doktori kod nas i u svetu, kako deluju, šta su to spin patrola i spin soba, zašto konzument informacija pristaje da bude žrtva manipulacija, kakva je uloga medija u tome. Na ovu temu govoriće:

Docent Dr Maja Vukadinović,

Mr Milenko Đurić prvi magistar iz oblasti odnosa sa javnošću u Srbiji i autor prve domaće knjige o odnosima s javnošću

Milivoje Mihajlović, pomoćnik generalnog direktora RTS, prethodno direktor Radio Beograda i šef kancelarije vlase Srbije za saradnju sa medijima

Vladimir Krakov – marketinški stručnjak i prevodilac knjiga Edvarda Bernejsa „oca spinovanja

Moderator: Srba Jovanović, PR stručnjak.

 Sreda – 24. 10. u 17h

DA LI SMO NORMALNI?

Na panelu online časopisa BGonline govoriće Mirjana Bobić Mojsilović i psihoterapeut Zoran Milivojević o aktuelnim medijskim sadržajima, stilu života savremenog čoveka i njegovim izborima. Prisutni će imati priliku da saznaju „da li su noralni „, kako mogu da sačuvaju sebe od loših vesti i osmisle život koji će voditi po svojoj meri i daleko od uticaja drugih ljudi.

 Četvrtak – 25. 10. u 13h

MEĐUNARODNA IZLOŽBA KARIKATURA/KLAS/

Dodela nagrada Ilustrovane Politike,  povodom nedavno održane pete Međunarodne izložbe karikatura „Aleksandar Klas“. Ove godine na 4. Media Marketu, biće dodeljeno pet diploma, a nagrađene karikature biće izložene u hali 3 Beogradskog sajama.

Četvrtak – 25.10. u 14h

GO PRO U MEDIJIMA

 Četvrtak – 25.10. u 15h

KULTURA U MEDIJIMA

Povodom 60-ogodišnjice postojanja, Radio Beograd 2, organizuje seriju panel diskusija tematski posvećenih medijima i kulturi.

Panel koji će biti održan u četvtak, 25. oktobara 2018. godine, od 15.00 do 16.00 časova, u Hali III Beogradskog sajma, biće posvećen „Kulturi u medijima“.Kroz diskusiju o ulozi i značaju medija u prezentciji i promociji kulturtnih sadržaja, tematsko težište će biti na pitanjima:

– da li su i u kojoj meri sadržaji iz kulture zastupljeni u medijima;

– kakva je zastupjenost kulturnih sadržaja u medijima sa nacionalnom frekvenciom, a kakve su njihove obaveze;

– da li su postojeći programski formati predstavljanja kulture zadovoljaajući;

– koji su problemi izraženi u komunikacjii između institucija kulture i medija i kako bi mogli da budu prevaziđeni;

– koje prednosti donose novi mediji u prezentaciji i promociji kulturnih sadržaja.

Tamara Baračkov – dramaturg u Kulturno-umetničkom programu TV Beograd, jedna od urednica prenosa predstave “Olimp”

Dr Jelena Đorđević – kulturolog, prof. FPN

Dr Stanko Crnobrnja –  reditelj, prof. FMK

Sava Ristović –  urednik emisije “Znakovi” RB2

 Četvrtak – 25.10. u 16h

KAKO SU SRPSKE TV PRODUKCIJE PROTERALE TURSKE SERIJE SA MALIH EKRANA

U zlatna vremena jugoslovenske televizije gledali su se Otpisani, Vruć vetar, Kamiondžije, Pozorište u kući, Bolji život, da bi sa Srećnim ljudima i serijom Otvorena vrata, vrata srpskih televizija polako počela da se zatvaraju za domaću, a sve više šire ka latino, a zatim i turskoj produkciji.

Period naslova sa stranih govornih područja na ovim prostorima trajao je duže od decenije.

.

Domaća produkcija, međutim, danas, tako nam se barem čini – doživljava procvat. Televizije više ne kupuju serije – snimaju svoje. Zahvaljujući tome dobili smo čitavu plejadu sjajnih projekata koji su obeležili i još čine okosnicu igranog televizijskog sadržaja. Da li su Selo gori, a baba se češlja, Šifra Despot, Psi laju vetar nosi, ali i Ranjeni orao, Greh njene majke, Nepobedivo srce, Vojna akademija, Ubice mog oca, Senke nad Balkanom, Nemanjići, Istine i Laži… konačno „proterali“ Turke sa Balkana? Jesu li su ovi i desetine drugih domaćih naslova koje trenutno gledamo ili ćemo ih uskoro gledati na malim ekranima naznake nekog boljeg vremena – pitamo naše goste…

Učesnici:

Radoš Bajić (poznati srpski glumac, scenarista i reditelj)

Milan Adžić (Zamenik urednika TV sektora Večernjih novosti)

Moderator:  Nikola Dražović (Film i TV portal)

Četvrtak – 25.10. u 17h

PROMOCIJA NOVOG ALBUMA GRUPE „FRAJLE“

Popularne The Frajle će na Sajmu medija 25.10.2018. u četvrtak, sa početkom u 17 časova, u Hali 3 Beogradskog sajma, promovisati novi CD Live. Nakon promocije u Sali za prezentacije, četiri dame će potpisivati album na štandu Jugoton Croatia Recordsa.

Kada se izgovori slogan koji prati The Frajle, svi znaju, to su „Četiri dame, jedan show“. A svi koji su bili na njihovim koncertima znaju što to znači – skoro tri sata nezaboravnog muzičkog iskustva, zabave, smeha i pevanja uglas. Publika nakon svakog koncerta ostaje oduševljena, a glas o nezaboravnim koncertima širi se po celoj regiji. Upravo zbog reakcija publike i pitanja koje dolaze nakon koncerata, The Frajle su odlučile da objave svoj prvi live album.

 Četvrtak – 25.10. u 18h

100 godina Jugoslavije

List Danas za sve svoje sadašnje i buduće čitaoce pripremio je raznovrstan program, a jedna od tema biće 100 godina Jugoslavije –  najbolji je sanjali, a najgori rušili.

Gosti dnevnog lista Danas biće: Branka Prpa, Dino Mustafić, Božo Koprivica, Duško Vujošević, Srđan Milošević, Dragan Popović (Marina Fratucan)

 Petak – 26.10. u 12h

MEDIJI I MIGRANTI

Od 2015. godine kada je migrantska kriza buknula na prostorima Srbije do danas, nije se mnogo toga promenilo, izbeglice su i dalje prisutne u Srbiji i žele da odu iz nje. Iz ugla medija, to više nije toliko zanimljivo. Iz ugla izbeglica koje se nalaze u našoj zemlji, sada ima i više problema nego ranije, ali bez medija, oni više nisu tako vidljivi.

Medijski istraživački centar iz Niša kroz različite projekte u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije aktivno je pratio život migranata u prethodnom periodu. Ti projekti su takođe nastali iz potrebe da boravak izbeglicama u Srbiji bude što prihvatljiviji, jer iako se dosta ulaže od strane države, postavlja se pitanje da li je to dovoljno.

Kroz različite radionice MICa u Centrima za migrante, uočeno je da su gotovo potpuno zaboravljeni od strane medija i da su grupa ljudi koja veoma teško dolazi do informacija, samim tim bez odgovora na pitanja. Sa idejom da ponovo skrene pažnja javnosti na njih, Medijski istraživački centar iz Niša vas poziva na panel „Migranti i mediji“ koji će se održati na Sajmu medija, 26. oktobra u hali 3 Beogradskog sajma sa početkom u 12h.

Panelisti:

Jelena Đukić Pejić, novinarka MICa i moderatorka panela

Gordana Bjeletić, novinarka TV N1 koja aktivno prati položaj migranata u Srbiji

Predstavnik Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije

Migrant/kinja

 Petak – 26.10. u 13h

TINEJDŽERI, MI SMO VAŠ GLAS

“Youth Vibes” redakcija je sastavljena isključivo od tinejdžera. Teme su aktuelne, originalne, mladalačke i obrađuju se “bez dlake na jeziku”. Moderator: Lazar Simić. Govornici: Jovana Jović, tim lider redakcije, Vanja Joksimović, urednica, Klaus Dahman, predstavnik DWA i Snežana Milošević, generalna sekretarka PU “Lokal pres”.

Petak – 26. 10. u 16h

MEDIJI U AGRARU SRBIJE

Uloga javnih glasila u afirmaciji srpske poljoprivrede i unapređenju domaćeg agrobiznisa.

– mediji kao platforma za izmenu dosadašnje slike u javnosti o poljoprivrednicima kroz njihovu afirmaciju kao obrazovanih profesionalaca.

– medijska verifikacija poljoprivrede kao potencijalno najperspektivnije grane domaće privrede

– isticanje značaja poljoprivrede u rešavanju makroekonomskih i društvenih problema (nezaposlenost, demografski disbalansi kroz ubrzano naseljavanje gradova, zdrava hrana kao uslov zdravlja pojedinca i nacije…)

– medijska afirmacija domaće poljoprivrede kao društveno-odgovorna aktivnost

Govornici:

Marijana Vukašinović – šef službe za upravljanje multimedijalnim sadržajima Telekom Srbija

Jasmina Nikitović Stojičić – urednik emisije Znanje Imanje

Dejan Jovanović – vlasnik i glavni i odgovorni urednik portala AGROmedia

Vesna Gajić – glavni i odgovorni urednik poljoprivrednog magazina Poljoindustrija

Moderator:  Dušan Katić – dnevni urednik redakcije „Agro TV“

 Petak – 26.10. u 17h

PROMOCIJA NOVOG CD AMIRE MEDUNJANIN „ASCENDING„

Jedinstvena Amira Medunjanin ove godine obeležava 15 godina uspešne muzičke karijere. Nakon svih ovih godina, ova velika umetnica jubilej proslavlja objavljivanjem studijskog albuma „Ascending“ koji u izdanju Jugoton-Croatia Recordsa, predstavlja retrospektivu njenog celokupnog muzičkog opusa i postavlja nove smernice za budućnost. Amira će taj album predstaviti i beogradskoj publici 26.10.2018. na Sajmu medija ( Hala 3, Beogradskog sajma, sala za prezentacije) sa početkom u 17 časova.

U velikih 15 godina uspešne muzičke karijere Amira Medunjanin osvojila je srca mnogobrojnih ljudi, koji su zbog posebnosti njenog izraza i glasa kojim zadivljuje, zavoleli sevdah ili učvrstili svoju ljubav prema njemu. Pet studijskih albuma i stotine koncerata širom sveta učinilo je Amirino muzičko putovanje snom koji se sada čini itekako ostvariv.

 Petak – 26.10. u 18h

PROGNANI A SLOBODNI: NOVA SOLIDARNOST – SOLIDARNOST ZA SVE

Na temu prognani a slobodni, gosti panela dnevnog lista Danas, na 4. MEDIA MARKETU biće:

Živko Grozdanić- Gera, Predrag Koraksić Koraks, Dušan Petričić, Nedim Sejdinović, Aleksandar Jovanović Ćuta, Gojko Božović, Janko Baljak, Vladan Slavković, Aleksandar Jankov, Dušan Knežević, Željko Bodrožić, Vera Jovanović, Branislav Grubački Guta

 Subota – 27.10. u 11h

SEDAM KLJUČEVA ZA SREĆU

Neophodni elementi koji život savremene žene mogu učiniti smislenijim i srećnijim.

Panelistkinje (i moderator) kroz lična života iskustva i savete, svaka svojim ličnim i profesionalnim životom, simbolizuju po jedan neophodan uslov za sreću.

Koliko „sreća“ zavisi od nas samih? Šta nam je to, zapravo, potrebno da bismo se osećale ispunjene, realizovane i zavodoljne? I da li je to moguće u ovom današnjem vremenu? Koji su nam to kvaliteti neophodni da bismo život živele „punim  plućima“ ?

Da li je to prvenstveno ljubav? Ili možda iskrenost prema sebi? Koliko je za sreću važna hrabrost, a koliko uspeh? I kakvu ulogu u potrazi za srećom imaju kreativnost i  motivacija?

Na ova važna pitanja svoje odgovore će u panel diskusiji dati sedam izuzetnih žena od kojih svaka svojim ličnim i profesionalnim životom simbolizuje jedan kvalitet koji nam je potreban da bismo se osećale srećnije. Ove dame će kroz prizmu ličnih životnih iskustava i stavova sklopiti neophodne elemente koji život današnje, savremene žene može učiniti smislenijim i srećnijim.

Snežana Dakić – moderator .

Gosti panela:

Iva Štrljić, glumica i voditelj

Irena Jovanović, TV autor i voditelj

Verica Rakočević, modna kreatorka

Stella Karl Ćosić, motivacioni govornik

Svetlana Horvat, predsednik Nacionalne Komore za modu i predsednik Serbia Fashion Week-a

Subota – 27.10. u 12h

KOSOVO I METOHIJA U MEDIJIMA

Učesnici panela će biti: Marko Đurić

Milena Ivanović

Boris Malagurski

Moderator: Andrijana Nešić – zamenik glavnog i odgovornog urednika portala SrbijaDanas.com

 Subota – 27.10. u 13h

MEDIJI-POLITIČKI MARKETING – „UBISTVO„ POLITIČKE IDEJE – DA ILI NE?

Agencija za strateške komunikacije CA Yard organizuje Panel diskusiju na kojoj će se govoriti o savremenim trendovima predstavljanja političkih ideja kroz personalizaciju politike i liderski model. Da li je senzacionalizam u imidžingu lidera zapravo odgovor na problematizaciju političkih programa i partijskih orijentacija?

Na ovu temu govoriće:

Milan Stevanović – Politički strateg i član izvršnog odbora SNS-a

Borko Stefanović – Predsednik Levice Srbije, član Saveza za Srbiju

Prof. dr Srbobran Branković  – Metodolog, vlasnik za istraživanje javnog mnjenja

Prof. dr Mirko Miletić – Komunikolog, redovni profesor Fakulteta za kulturu i medije na Univerzitetu Džon Nezbit

Ljubica Gojgić – Novinarka, autorka i voditeljka emisije „Proces TV“

Aleksandra Jerkov – Demokratska stranka, članica Savez za Srbiju

Nikola Jovanović – Potpredsednik Narodne stranke, član Saveza za Srbiju

Moderator:  Leana Petrović CA Yard, Beograd

 Subota – 27.10. u 14h

MEDIOMER – IGRA BROJEVA

Istina o medijskim uticajima iz ugla onih koji prodaju i onih koji kupuju medijski prostor. Kolika je stvarna gledanost televizijskih i slušanost radio emisija? Koliki su tiraži, čitanost i uticaj dnevnih novina i periodičnih izdanja? Kakvo je stanje na sajtovima i portalima, brojano u pregledima, šerovima, lajkovima? Da li postoje pouzdani podaci ili su svi „najčitaniji, najposećeniji i najcitiraniji“?

Gosti:

Milan Kovačević, direktor Gemius Srbija

Darko Jovančić, digital specijalista, Direct Media

Moderator: Srba Jovanović, PR stručnjak

Subota – 27.10. u 15h

KAKO KRIMINAL I KORUPCIJA UTIČU NA TVOJ ŽIVOT?

Na šta ili na koga prvo pomislite kada se spomenu „korupcija“, „kriminal“, „malverzacije“? Da li reagujete na ove pojave i zašto ne? Dođite da pričamo o najveći slučajevima kriminala i korupcije u Srbiji, kroz priče vas vode novinari portala KRIK.

Govornici: Stevan Dojčinović, Dragana Pećo, Bojana Pavlović, Vesna Radojević, Bojana Jovanović (urednici i novinari portala KRIK)

 Subota – 27.10. u 18h

PROMOCIJA KNJIGE RADOMIRA KONSTANTINOVIĆA – „SABRANA DELA- PRVO KOLO“

Dnevni list Dana pored bogatog programa, pripremio je za sve posetioce Sajma medija i promociju knjige Radomira Konstatinovića „Sabrana dela- prvo kolo“ o kojoj će govoriti:

Latinka Perović, Gojko Tešić, Radivoj Cvetićanin, Slobodan Ilić, Svetislav Basara (Gordana Nonin)

 Nedelja – 28.10. u 12h oktobar 2018.

OSOBE SA INVALIDITETOM U MEDIJIMA -IZVEŠTAVANJE, VIDLJIVOST, ETIČNOST

Dr Lukić Dragan – Asocijacija za promovisanje inkluzije Srbije, Petrović Vesna – Savez udruženja za pomoć osobama sa autizmom

Vujović Oliver – SEEMO, Beč,

Pavliček Vesna – RTS

Telegraf-portal predstavnik(TBC)

Ana Kotur Erkić – novinar, portal diskriminacija.ba ( BIH)

Koordinatori programa Milovan Markovići, Nebojša Nikolić

moderator panela : Nikolić Nebojša UG Vitezovi osmeha

Čitalačka publika sada ima „argument više“ da kraj oktobra rezerviše za obilazak tradicionalnih oktobarskih dešavanja na Beogradskom sajmu.

HALE

Hala 3

ORGANIZATOR

BEOGRADSKI SAJAM

Mugdim Šehalić

Tel: 011/2655-136

e-mail: mugdim.sehalic@sajam.rs

SUORGANIZATOR

Izdavačko preduzeće SENIOR MEDIA d.o.o.

Makedonska 28, 11000 Beograd

Kontakt: Neđa Krsmanović

Tel: +381 11 322 6916; +381 64 833 8057

e-mail: office@seniormedia.rs

BELANO APARTMANI Kontakt

A ako dolazite u Srbiju kako biste posetitli ovu manifestaciju i tražite apartman u Beogradu, želite preporuku za to gde da pronađete najbolji i jeftin smeštaj u Beogradu ili pronađete sve što želite kako bi vaše iskustvo u Beogradu bilo kompletno, slobodno nas kontaktirajte.

.

A ako tražite smeštaj u Beogradu blizu sajma, želite preporuku za to gde da pronađete idealan lokal u Beogradu i opustite se, doživite novi duh Beograda tokom svog boravka u našim apartmanima u Beogradu, da se dobro provedete ili pronađete sve što želite kako biste vaše vreme u Beogradu najbolje iskoristili, tu smo za vas. Pogledajte naše predloge na Belano Blogu.

Nadamo se da smo vas inspirisali da prenoćište u Beogradu pronađete i u stanovima u centru grada, da svoju jutarnju kafu popijete sa stilom, pronađete savršeni filmski klasik ili otkrijete novi način uživanja u ovoj umetnosti, a nakon uživanja u brojnim beogradskim lokalima informišite se na Belano blog sekciji o ostalim zanimljivostima vezanim za Beograd. Slobodno nas kontaktirajte i rezervišite smeštaj putem:

Belano email: office@belano.rs

Belano telefoni: +381 60 55 66 509 , +381 66 55 66 509, +381 11 36 77 773

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.