43. Međunarodni sajam turizma u Beogradu “Između planina i mora”

март 16, 2022

Jedva smo dočekali da se epidemiji korone nasluti kraj i da se najugroženija privredna grana, turizam, ponovo vrati tamo gde je bila, a mi konačno počnemo ponovo da planiramo putovanja. Kako se potreba za putovanjima povećava, kako se granice otvaraju, tako su nam potrebna obaveštenja i organizacije stručnjaka, a sajam turizma je manifestacija koja mora da se poseti.

Bilo da su u pitanju daleke destinacije ili uobičajena porodična letovanja i zimovanja, bilo da putujemo u privatnoj režiji ili preduzimamo kongresna putovanja i“ tim bildinge”, volimo da budemo sigurni i da se oslonimo na preporuke pouzdanih agenata i njihovih kompanija.

Između planina i mora

Sajam turizma je pravo mesto za informisanje, organizovanje i planiranje nečeg novog i uzbudljivog. Sajam turizma je i mnogo više od toga. Sajam turizma je i svojevrsno brendiranje Srbije kao države na turističkoj mapi sveta. Na sajmu predstavljamo sve naše prirodne lepote, originalne pristupe, unikatnosti, ali i priče o našim gradovima, našu istoriju, kulturu, književnost, gastronomiju. “Između planina i mora” je naiziv koji pokazuje da turizam obuhvata mnogo više od samog letovanja i zimovanja. Manifestacija će pokazati da Srbija ima mnogo da ponudi u oblasti etno turizma, banjskog turizma, lovačkog turizma, a sve je više zainteresovanih za pešačke ture i planinarenje što može oživeti i pasivnije krajeve naše zemlje.

Najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i regionu, 43. Međunarodni sajam turizma biće održan od 24. do 27. marta 2022. na Beogradskom sajmu.

Uz prateće manifestacije, 17. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA i 12. Međunarodni sajam vina BEOWINE, a iščekivan sa posebnim nestrpljenjem posle jednogodišnje pauze, biće to nezaboravan sajamski turistički doživljaj.

Slogan ovogodišnjeg sajma „Između planina i mora“ poziva ljubitelje putovanja da prema svojim afinitetima, iz bogate sajamske ponude, odaberu između tradicionalno aktuelnih morskih destinacija ili planinskog turizma i aktivnih tura.

Na Sajmu turizma u halama 1 i 4 Beogradskog sajma učestvovaće turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, međunarodni tur-operatori…

Ekskluzivne sajamske cene, first minute ponude i paketi sa mnoštvom pogodnosti za porodična putovanja, putovanja za mlade, daleke destinacije, city break aranžmane i ove godine krasiće Sajam turizma.

Učesnici

Među državama učesnicama su: Grčka, Turska, Crna Gora, Egipat, Bugarska, Rusija, Severna Makedonija, Tunis, Rumunija, Mađarska i Slovačka, a prvi put na sajmu nastupa Malezija sa svojom bogatom turističkom ponudom.

Turistički kapaciteti Srbije, tradicionalno će se predstaviti u hali 4, sa raznolikim sadržajima za odmor, zabavu, zdravstveni oporavak, sport, rekreaciju, avanturu… Pandemija korone je promenila i naš odnos prema putovanju i načinu razmišljanja, pa su tako kod nas sve više popularne „outdoor“ aktivnosti kao što su planinarenje, lov i ribolov. Zdrava srpska sela sa organskom, domaćom hranom i dobro organizovan medicinski turizam uklopljen u banje u svom prirodnom okruženju, predstavljaju pravi turistički mamac za Evropljane željne prirode i zdravog života.

Srbija omiljena destinacija

Srbija je već niz godina pozicionirana kao omiljena i nezaobilazna destinacija u ovom delu Evrope, sa konstantnim porastom broja noćenja i dolazaka, a nadaleko čuveno gostoprimstvo i sve raznovrsnija ponuda, razlozi su zbog kojih u Srbiji uživaju gosti iz celog sveta, ali i domaći turisti, koji se sve češće opredeljuju za odmor u svojoj zemlji. Naša zemlja je reljefno razuđena i ima šta da ponudi, od vinarija i salaša u Vojvodini do obilaska čarobnih vodopada na Staroj planini. Posetite sajam i pronađite inspiraciju za kraća putovanja ili produženi vikend.

Ovogodišnja manifestacija biće usmerena ka oporavku i obnovi turističkog ambijenta, kao i promociju trendova i inovacija koje će oblikovati budućnost turističke industrije. Sa sajmom će krenuti talas nove energije, a kroz uspostavljanje kontakata i umrežavanje učesnika, trasiraće se pravac ostvarivanja boljih poslovnih rezultata.

B2B program

U saradnji sa poslovnim partnerima Sajma turizma, Privrednom komorom Srbije i Evropskom mrežom preduzetništva, ove godine nastavlja se rad na B2B programu. U specijalnom prostoru „B2B Meetings“ (hala 1) zahvaljujući B2B poslovnom portalu namenjenom registraciji kako izlagača, tako i poslovnih posetilaca održaće se veliki broj sastanaka.

HORECA-OPREMA

Deo velike i uspešne manifestacije koja objedinjuje i promoviše sve grane turističke privrede je i 17. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA (24-27. mart). U halama 2A i 2C ovaj sajam okupiće najznačajnije kompanije koje se bave proizvodnjom i distribucijom najsavremenijih proizvoda i asortimana za opremanje ugostiteljskih objekata, restorana i hotela, kao i uslužnim delatnostima, novim trendovima poslovanja, snabdevanja i funkcionisanja ugostiteljskih objekata.

Sajam vina

Veliki vinski događaj, 12. Međunarodni sajam vina BEOWINE (25-26. mart) održaće se u hali 3 uz prisustvo vodećih proizvođača, uvoznika i ljubitelja najkvalitetnijih vina.

Pored Srbije, na Sajmu vina ove godine učestvuju proizvođači vina i opreme iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Republika Srpske, Crne Gore, Ukrajine, Austrije, a očekuju se potvrde iz Francuske, Severne Makedonije, Portugalije i dr. Sekretarijat za privredu i turizam AP Vojvodine će upriličiti na velikom štandu nastup vinara iz Vojvodine. U planu je bogat prateći program sa radionicama, masterklasovima, panel diskusijama i drugim sadržajima bez kojih se ne mogu zamisliti veliki vinski događaji. Sajam turizma uz prateće manifestacije prilika je za susrete poslovnih ljudi u turističkom, hotelskom i ugostiteljskom biznisu, za posetioce mogućnost za ekskluzivne sajamske pogodnosti za putovanje i odmor, ali i degustaciju najboljih vina, rakija i gastronomskih specijaliteta ovog podneblja.

Celodnevna dešavanja, prezentacije, promocije, degustacije, uz druženja i nezaboravne susrete razlog su zašto posetioci vole i iščekuju ovaj nezamenljivi i vanserijski događaj.

Opšte informacije

  • Radno vreme sajmova:
    ČET – SUB, 24 – 26. mart: 10.00 – 19.00
    NED, 27. mart 10.00 – 18.00
  • Ulaznice: Cena pojedinačne ulaznice je 400 RSD, grupna ulaznica 300 RSD, grupna ulaznica za đake i studente 300 RSD.
  • Poslovna ulaznica sa paketom pogodnosti: 2.000 RSD
  • Parking: 200 RSD po satu.

Ne treba ni pominjati da na Sajmu turizma agencije izlaze sa povoljnijim cenama, „first minute“ aranžmanima za letovanja, kompletnom svojom ekskluzivnom ponudom, pa je za sve koji planiraju letovanje, odlazak na sajam bolje mesto za informisanje od lutanja po internetu.

Ako ste učesnik sajma ili posetilac ovog događaja i potreban vam je smeštaj, pogledajte bogatu ponudu Belano apartmana na našem sajtu koje možete iznajmiti na dan.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.