42. Internacionalni sajam nautike, lova i ribolova u Beogradu

фебруар 22, 2022

Od 7. do 11. aprila u Beogradu će biti održan 42. Internacionalni sajam nautike, lova i ribolova. Na tradicionalnom sajamskom mestu, sa unutrašnjom i spoljašnjom izložbom, trebalo bi da bude predstavljeno više od 50 izlagača iz više zemalja, sa ciljem da se predstave inovacije i noviteti u ovoj veoma razvijenoj oblasti.

Beograđani će tako imati prilike da obiđu ovu zanimljivu manifestaciju za plovila svih vrsta, opremu za lov i ribolov, sportove na vodi i ronjenje, nautičku, kamp i outdoor opremu.

Možda je pravi trenutak da se vratimo prirodi i da u izazovima na otvorenom pronađemo svoj novi hobi. Neka nam ovaj sajam bude podsticaj za otkrivanje prirodnjačke strane koju nosimo u sebi.

Nautika

Među eksponatima Sajma nautike nalaze se ekskluzivne jahte, gliseri, jedrilice, čamci, brodski i vanbrodski motori, nautička i ostala oprema za sportove na vodi, kojima mogu da pozavide i ozbiljne morske mondenske marine i turističke destinacije. Uz tradicionalnu berzu polovnih plovila, zaljubljenicima u vodu svake godine se predstavljaju poznate regate, splavarenja i ostali vodni potencijali Srbije, dok su ekologija i bezbednost na vodi postale neizostavne teme.

Izložena su plovila svih vrsta domaćih i stranih proizvođača, čije se cene kreću od nekoliko stotina do nekoliko hiljada evra, brodski i vanbrodski motori, oprema za sportove na vodi, ribolovačka oprema, kao i lovačko oružje i oprema za marine, garderoba, ali i nautička literatura.

Ponuda na sajmu je  među najboljima u ovom delu Evrope, tako da ako želite da se informišete o dostignućima na ovom polju ili samo proučite unutrašnjost jahti vrednih i po nekoliko stotina hiljada evra, imaćete prilike to da učinite na ovom sajmu.

Lov i ribolov

Posebno mesto na sajmu pripada segmentu lova i ribolova, koji svake godine zauzima sve značajniju poziciju, gde se mogu videti veliki ali i mali distributeri i proizvođači opreme za ova dva hobija ili sporta.

Dobro znamo da su lov i ribolov prva čovekova zanimanja. Živeći u bliskom kontaktu sa prirodom, naši preci su lovili zbog hrane ali i da bi se zaštitili od napada divljih životinja. Negde od početka stvaranja srednjovekovnih država, među vlastelinima i plemstvom se razvio poseban oblik zabave u lovu, kada je cela svita uz pomoć sokola i lovačkih pasa, išla u poteru za divljači. O tome svedoče brojni pisani i materijalni spomenici, a u usmenoj književnosti se atributi junaka vrednuju po „dobrom konju i sokolu“.

Lovačka i ribolovačka društva u Srbiji su brojna i sve popularnija. U poslednje vreme je sve učestaliji lovni turizam u Srbiji pri kome postoje odlično organizovani programi koji obuhvataju ceo paket potrebnih usluga (od prevoza, smeštaja, organizacije lova, trofeja). Srbija prihoduje oko pola miliona evra od lovnog turizma, dok je ta cifra u Mađarskoj 50 miliona evra.

Sportski ribolov

Sportski ribolov je drugačijeg tipa, trofeja nema, ova disciplina je organizovana na principu “uhvati i pusti”. Čini se da je globalna pandemija uticala da se obnovi čovekova potreba za prirodom, kao i da lov i ribolov postanu još popularniji. Takođe, lovci i ribolovci su u poslednje vreme sve značajniji saveznici u očuvanju životne sredine i biodiverziteta, zbog čega se sve veći broj ljudi priključuje njihovim udruženjima.

Oprema

Na sajmu lova i ribolova naći ćete renomirane svetske proizvođače opreme koja je neizostavna za ove delatnosti. Kada je lov u pitanju, najznačajnije su puške, zaštitni prsluci, dvogledi, odeća i obuća. Za ribolov će se naći najbogatiji asortiman ribolovačke opreme, štapove za pecanje, mašinice, mamce, varalice i slično, koje ćete moći da isprobate prvom prilikom na nekoj mirnoj lokaciji na Savi ili Dunavu.

Među proizvođačima opreme ima veliki broj domaćih firmi koje kvalitetom svojih proizvoda mogu da budu konkurentni na tržištu. Bilo da se radi o spravama za noćno posmatranje (kao što je Sova Hunting), ogrlicama za lovačke pse sa aplikacijama za praćenje (Canandi) ili drugim gedžetima, na sajmu lova i ribolova možete puno da saznate i da unapredite svoj hobi na viši nivo.Imaćete prilike da vidite i brojne inovacije koje u svojim proizvodima spajaju tehnološku preciznost sa informatičkim tehnologijama, ne bi li poboljšali sam rezultat lova, ali i očuvali bezbednost svih učesnika – od lovaca do njihovih pasa.

Sajam nautike, lova i ribolova uvek ima i bogat prateći sadržaj – stručna predavanja i izložbe, u kojima učestvuju poznati umetnici, muzeji i institucije.

Za posetioce i učesnike Sajma nautike, agencija za izdavanje stanova Belano ima veliki izbor stanova koji se nalaze na dobroj lokaciji i mogu se izdati na dan.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.