41. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA

јануар 30, 2019
sajam nautike lova i ribolova 2019 beograd

1 – 5. mart 2019.

 

41. Sajam nautike, lova i ribolova je specijalizovana manifestacija za plovila svih vrsta, opremu za lov i ribolov, sportove na vodi i ronjenje, nautičku, kamp i outdoor opremu.

Među eksponatima Sajma nautike nalaze se ekskluzivne jahte, gliseri, jedrilice, čamci, brodski i vanbrodski motori, nautička i ostala oprema za sportove na vodi, kojima mogu da pozavide i ozbiljne morske mondenske marine i turističke destinacije. Uz tradicionalnu berzu polovnih plovila, zaljubljenicima u vodu svake godine se predstavljaju poznate regate, splavarenja i ostali vodni potencijali Srbije, dok su ekologija i bezbednost na vodi postale neizostavne teme.

Poseban akcent se stavlja na segment lova i ribolova, koji svake godine zauzima sve značajniju poziciju, gde se mogu videti veliki ali i mali distributeri i proizvođači opreme za ova dva hobija ili sporta, kako za koga.

sajam nautike lova i ribolova

Mi znamo da brojni naši gosti apartmana u Beogradu vole da provode vreme i napolju, uživajući kako u gradskim i urbanim ugođajima, najboljim restoranima u Beogradu ili nekom odličnom spa centru u Beogradu, tako i u posti nekome od okolnih salaša blizu Beograda ili sportskim aktivnostima u Beogradu.

Sajam nautike, lova i ribolova uvek ima i bogat prateći sadržaj – stručna predavanja i izložbe, u kojima učestvuju poznati umetnici, muzeji i institucije.

 

Lov i ribolov u Srbiji

 

Velika lovišta divljači i reke bogate ribom u Srbiji nude posebnu avanturu i predstavljaju pravi raj za sve zaljubljenike u lov i ribolov navodi sajt Serbia.com.

Uz odgovarajuće dozvole, svi oni kojima je odmor ili strast u odlasku na lovišta ili put ribnjaka, Srbija može biti pravi raj za lov i ribolov. Reke u Srbiji su bogate raznim vrstama riba, a po šumama, planinama i livadama ima najraznovrsnije divljači. Redovno se održavaju i godišnja takmičenja.

Kako bi vam boravak tokom vaših aktivnosti bio što prijatniji, tu su i agencije specijalizovane za ovu vrstu turizma koje vam mogu organizovati kompletan odmor i ako želite, smestiti vas u neposrednu blizinu mesta gde ćete loviti ili pecati vaše trofeje. U međuvremenu, po dolasku i pre ili nakon posete lovištima i ribnjacima, naši udobni apartmani u Beogradu, smeštaj u centru grada ili neki od novijih luksuznih spa apartmana idealnih za relaksaciju su tu za vas.

Najpoznatija mesta za lov i lovišta sa dugom tradicijom u Srbiji su: Deliblatska peščara, Karađorđevo, Golija, Crni Lug, Deli Jovan, Stara planina, Zlotske šume…

 

Šta je potrebno za lov?

 

Ukoliko se odlučujete da krenete u lov, imajte u vidu da su vam potrebne posebne i namenske dozvole. Njih izdaje Lovački savez Srbije, a ulovljenu divljač ćete vi kao lovci plaćati po unapred dogovorenom i istaknutom cenovniku. U Srbiji ima oko 400 organizacija i klubova sportskih ribolovaca u kojima je moguće dobiti dozvolu za ribolov. Na svakoj od njih su odštampana pravila tj. dozvoljena dužina ribe za ulov, lovostaj na plemenite vrste, vreme mresta određenih vrsta, kao i dozvoljeni alati i načini za lov.

U Srbiji se najčešće ide u lov na divlje guske, patke, golubovi, jarebice, fazane, a od sisara na srne, divokoze, zečeve, lisice, jelene. Oni hrabriji i iskusniji lovci mogu se usuditi i da se oprobaju i u lovu na krupniju divljač kao što su divlja svinja, medved, vuk, pa čak i divlja mačka ili šakal.

Srbija nudi ugođaj i ribolovcima. Ribolovci u Srbiji mogu da pronađu reke i dalje izuzetno bogate ribom i to raznih vrsta i veličina. Najveći broj riba je karakteristično upravo za ovo područje.

Najviše se love smuđ, pastrmka, kečiga, som, šaran, štuka i druge rečne ribe.

Ribolovne vode su podeljene na 25 zona od kojih su najpoznatije vode u regionu Zlatibora, reke u Vojvodini i vode u okolini Timoka, a u ribolov možete probati i na jezerima – Vlasinskom, Perućačkom, Carskoj Bari. Ono što ova mesta čini naročito atraktivnim je činjenica da dok pecate možete uživati i u lepotama nedirnute prirode i miru i tišinu kakvi retko gde još uvek postoje.

A mi posle uživamo u delikatesima kada posetimo neke od najboljih ribljih restorana u Beogradu.

A kada pribavite sve dozvole, ostaje vam samo da uzmete lovačku pušku ili ribolovački štap, uputite se na reku ili u šumu u Srbiji, zauzmete poziciju i strpljivo čekate.

Pre toga posetite Sajam nautike, lova i ribolova za sve pogodnosti, novitete i aktuelne informacije, kao i povezivanje sa proizvođačima i udruženjima.

 

sajam lova nautike i ribolova

 

SAJAM NAUTIKE LOVA I RIBOLOVA 2019. U BEOGRADU

 

GDE:

Hale 1 i 4 Beogradskog sajma

ORGANIZATOR

BEOGRADSKI SAJAM

Filip Kočić

Tel: +381 (0)11 2655 931

Mob: +381 63 690 369

Kristina Radović

Tel/faks: +381 (0)11 2655 546

Mob: +381 63 597 346

e-mail: nautika@sajam.rs

STATISTIKA

broj izlagača:55

inostranih: 10, iz tri države

izložbeni prostor: 3.500 m2 zatvorenog i 200 m2 otvorenog prostora

posetilaca: 10.000

 

BELANO Kontakt

A ako tražite smeštaj u Beogradu, dolazite na Sajam nautike, lova i ribolova, neki kongres ili neki događaj, poslom ili samostalno, tu smo za vas. Nadamo se da smo vas inspirisali da prenoćište u Beogradu pronađete i u luksuznim stanovima u Beogradu, pronađete svoje nove poslovne partnere, unapredite svoj biznis, a slobodno nas kontaktirajte i rezervišite smeštaj putem:

Belano email: office@belano.rs

Belano telefoni: +381 60 55 66 509 , +381 66 55 66 509, +381 11 36 77 773

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.