41. Grafima – međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije 2019. u Beogradu

август 27, 2019

Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije, popularna Grafima, već decenijama predstavlja dostignuća u ovim ekspanzivnim privrednim granama. Istovremeno prezentuje i dostignuća mašinske industrije, sofisticirane napredne tehnologije, namenske IT, dizajnerski hardver i softver, kreativno-umetničke grafičke žanrove.

http://grafima2019.talkb2b.net/

KADA: 25 – 28. septembra 2019.

GDE: Hala 4 Beogradskog sajma

Proizvodi grafičke industrije, od ambalaže do reklamnih materijala ili uputstava za upotrebu i primenu, sastavni su deo svakog industrijskog proizvoda. Grafima je zbog takve svoje delatnosti direktno povezana sa najznačajnijim privrednim tokovima i okuplja privrednike različitih profila iz zemlje i celog sveta.

Ovogodišnji, 41. Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije – Grafima – najznačajnije godišnje regionalno sajamsko okupljanje profesionalaca u ovim oblastima, biće održan pod svodovima Beogradskog sajma  od 25 – 28. septembra 2019. godine, kada će se brojni posetioci skupiti, a apartmani na dan u Beogradu biti popunjeni, kao i posebno smeštaj u centru grada. I jubilarno izdanje ove prestižne sajamske, privredne i umetničke manifestacije na najbolji način podsetiće na istoriju dugu punih četrdeset godina.

Šta vas čeka na GRAFIMA Međunarodnom sajmu grafičke, papirne i kreativne industrije?

ČEKAJUĆI BOJE „GRAFIME“ 2019.

Najznačajniji i najprestižniji ovogodišnji regionalni „samit“ profesionalaca iz oblasti grafičke i papirne industrije – 41. Međunarodni sajam grafičke, papirne i kreativne industrije GRAFIMA – biće održan na Beogradskom sajmu od 25. do 28. septembra 2019. godine.

Pod imperativnim sloganom „Više boje“, Grafima 2019. predstavlja ekskluzivnu smotru tehničkih i tehnoloških dostignuća u grafičkoj industriji, izdavaštvu, štampanim medijima, dizajnu, reklamnoj, muzičkoj i filmskoj industriji, u proizvodnji, doradi i preradi papira i brojnim pratećim privrednim granama. Štamparije, proizvođači, uvoznici, izvoznici i distributeri mašina, opreme i komponenata, dizajn studiji, uvoznici repromaterijala, papira, polovnih mašina predstaviće izvanredno bogatu paletu mašina, uređaja i opreme za grafičku industriju, sirovina, repromaterijala ili finalnih proizvoda za različite sektore grafičke industrije, ali i originalna namenska softverska i ICT rešenja u različitim oblastima.

Kraj septembra, sa svim svojim jesenjim bojama – pred vratima je. A s njim i još „više boja“ Grafime 2019.

Pod sloganom „Više boje“, srpskom i regionalnom tržištu biće ekskluzivno predstavljeno sve bez čega se danas ne može u matici svetskih tehnoloških tokova u oblasti grafičke industrije, izdavaštva i štampanih medija, dizajna, reklamne, muzičke i filmske industrije, u proizvodnji, doradi i preradi papira i brojnim drugim segmentima ovih privrednih i medijskih grana. Radi se o širokom spektru mašina, uređaja i opreme za grafičku industriju, paleti sirovina, repromaterijala ili finalnih proizvoda za različite sektore grafičke industrije, ali i kompleksnim softverskim, ICT ili dizajnerskim rešenja u ovim oblastima.

Ko su učesnici Sajma?

Na sajmu se kao izlagači, prezenteri, davaoci usluga ili u drugom svojstvu pojavljuju proizvođači, uvoznici, izvoznici i distributeri mašina, opreme i komponenata, štamparije, dizajn studija, uvoznici repropromaterijala, papira, polovnih mašina… Zbog toga se poslovnom segmentu i rejtingu ove sajamske manifestacije sajma poklanja posebna pažnja, a učesnici različitih sajamskih programa po pravilu su veoma zadovoljni poslovnim aranžmanima sklopljenim tokom ili povodom Grafime.

.

Domaćin ovogodišnje Grafime je kompanija EUROPAPIER DUNAV DOO, član grupacije Europapier, vodećeg dobavljača papira u 12 zemalja centralne i istočne Evrope. Sa preko 50 skladišta širom regiona, Europapier ima kapacitet da ukupno skladišti više od 150.000 paleta, da robu sortira, obeležava, pakuje, seče… u odgovarajućem formatu. Europapier nudi sveobuhvatne usluge distribucije u svim zemljama sa standardnim rokom isporuke sledećeg dana, a za klijente koji se nalaze u glavnim gradovima – u istom danu.

Obiman prateći program Grafime podeljen je u tri tematske celine – tehnologija štampe, grafički dizajn i reklamni materijal, a sastoji se od stručnih predavanja, prezentacija novih tehnologija i dostignuća. Deo tog programa je i „Ulica kreativnih rešenja“, koji promoviše idejna rešenja iz oblasti grafičkog dizajna. Na zahtev i izlagača i posetilaca aktivirana je „Berza korišćenih mašina“ (polovne mašine, sa znatno nižim cenama, namenjene malim privrednicima koji tek pokreću svoj privatan posao), a posle prošlogodišnje uspešne premijere biće nastavljeno i Wrap Star takmičenje, veština i umetnost oblepljivanja automobila.

Kako to tradicija nalaže, najkvalitetnijim grafičkim proizvodima u različitim kategorijama stručni žiri Grafime i Beogradskog sajma dodeliće tradicionalne simbolične nagrade – Zlatni, Srebrni i Bronzani pečat.

Konačno, za učesnike i posetioce Grafime izuzetna je privilegija činjenica da se zajedno sa Grafimom 2019. održava i 27. Međunarodni sajam informatičko-birotehničke opreme – BIRO-EXPO, tematski orijentisan na kancelarijsko poslovanje (kancelarijski nameštaj, biro mašinе i pribor, kancelarijski materijal, poslovnа i dekorativnа galanterijа i dr.)

Zašto GRAFIMA?

GRAFIMA predstavlja proizvode, usluge, tehnička i tehnološka dostignuća u ključnim segmentima ove izrazito ekspanzivne privredne grane:

1. MAŠINE, UREĐAJE I OPREMU ZA GRAFIČKU INDUSTRIJU

– Priprema za štampu (uređaji za unošenje, obradu i prenos podataka, mašine i oprema za izradu štamparske forme za različite tehnika štampe, programski paketi za pripremu za štampu, oprema za izradu probnih otisaka…)

– Štampa (štamparske mašine za konvencionalne štamparske tehnike, ravna ofset štampa, sito štampa, flekso štampa, tampon štampa, mašine za digitalnu štampu, digitalna štampa malog formata, digitalna štampa velikog formata…)

– Grafička dorada (mašine i opremna za knjigovezačku doradu, mašine i oprema za ambalažersku doradu, mašine i oprema za preradu papira…)

– Rezervni delovi i komponente

– Polovne grafičke mašine 

– Kontrolni i merni uređaji i oprema

– Mašine i oprema za reciklažu otpadnih materijala

2. SIROVINE I REPROMATERIJALE

– Papiri, kartoni, lepenke, samolepljivi materijali

– Boje, lakovi, lepkovi

– Hemikalije za grafičku industriju

– Knjigovezački materijali

3. PROIZVODE GRAFIČKE INDUSTRIJE

– Knjige, brošure, novine i časopisi

– Prospekti, katalozi, etikete, propagandni materijal

– Umetničke reprodukcije

– Ambalažni proizvodi od papira i kartona

– Papirna konfekcija i higijenski program

– Vrednosni papiri 

Na sajmu se kao izlagači, prezenteri, davaoci usluga ili u drugom svojstvu pojavljuju štamparije, proizvođači, uvoznici, izvoznici i distributeri mašina, opreme i komponenata, dizajn studija, uvoznici repropromaterijala, papira, polovnih mašina…

Izlagački program Grafime po pravilu je obogaćen pratećim programom, izložbama i stručnim konferencijama, uz tradicionalno prisustvo i podršku udruženja, obrazovnih i strukovnih organizacija, pre svih Privredne komore Srbije, odnosno njene Grupacije grafičke industrije, akademskih ustanova… Posetiocima je na raspolaganju i veliki fond stručne literature i publikacija.

Najkvalitetnijim grafičkim proizvodima u različitim kategorijama, odnosno robnim grupama, stručni žiri Grafime i Beogradskog sajma dodeljuje već tradicionalne nagrade – Zlatni, Srebrni i Bronzani pečat. 

Međunarodni sajam informatičko-birotehničke opreme Biro-Expo, koji se tradicionalno održava paralelno sa Grafimom,  tematski je usmeren na kancelarijsko poslovanje (od kancelarijskog nameštaja i biro mašina i pribora, preko kancelarijskog materijala, poslovne i dekorativne galanterije, do foto programa…) 

Sajamski pokloni i popusti

Ovogodišnje učesnike i posetioce svakako će obradovati i specijalni sajamski poklon – regionalno takmičenje u oblepljivanju vozila pod nazivom „Adria/Balkan Wrap Star“, koje po pravilu privlači veliku i medijsku i pažnju široke publike. Proizvodnja samolepljivih folija je, inače, samo jedan segment u oblasti grafičke industrije, ali je ovakav način promocije odlično prihvaćen i od korisnika i od proizvođača. Takmičenje se organizuje u saradnji sa Print Magazinom iz Hrvatske.

Najkvalitetnijim grafičkim proizvodima u različitim kategorijama stručni žiri Grafime i Beogradskog sajma dodeljuje već tradicionalne simbolične nagrade – Zlatni, Srebrni i Bronzani pečat, a nisu isključena ni druga ad hoc priznanja.

Korisne informacije:

Radno vreme:

25 – 27. septembra 2019.   od 10:00 do 18:00 h

28. septembra 2019.  od 10:00 do 17:00 h    

Cena ulaznice za neregistrovane posetioce:

pojedinačne ulaznice…………….400 RSD

grupne ulaznice*…………………. 200 RSD

cena parkinga (po satu)………..  150 RSD

*Ulaznice / grupne ulaznice

Grupna poseta podrazumeva dolazak više od 20 ljudi.

Za kupovinu grupnih ulaznica potrebno je dostaviti spisak ljudi sa punim imenom i prezimenom, overen pečatom firme i potpisom ovlašćenog lica.

Plaćanje se vrši direktno na blagajni ili preko tekućeg računa.

Za dobijanje profakture obratiti se:

Tel: + 381 11 2655 853

e-mail: tickets@sajam.rs

Karte možete podići na BLAGAJNI sajma:

Upravna zgrada, kancelarija 34

Tel: +381 11 265 58 20

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.