4. Games.con festival u Beogradu od 6. do 8. decembra 2019.

новембар 6, 2019
Games.Con je manifestacija namenjena svima čija interesovanja naginju popularnoj gejming i strip kulturi.

www.gamescon.rs

Games.Con je manifestacija namenjena svima čija interesovanja naginju popularnoj gejming i strip kulturi.

Ideja Games.Con-a je da na jednom mestu objedini turnire u najpopularnijim igrama, online i e-gaming, board i card gaming, kao i sajmove stripa i fandomove fantasy franšize.

Kao prateći programi Games.Con-a u planu su i nastupi najpoznatijih gameplay Youtubera, kao i drugih teenage zvezda pop kulture.

MARKET SQUARE

Jedan od segmenata  Games.con festivala koji iz godine u godinu najprijatnije iznenađuje jeste Market Square, koji je mnogim izlagačima bio izuzetna prilika da predstave svoju prodajnu ponudu i izlože svoje radove desetinama hiljada posetilaca.

Market Square će i ove godine biti u Hali 1a, na obaveznoj trasi svih naših posetilaca.

KO ČINI MARKET SQUARE?

Izlagači na Market Squareu su:

 -Zanatlije sa kvalitetnim radovima koje žele da vide na tržištu;

-Majstori rukotvorina koje žele da predstave posetiocima na festivalu;

-Prodavci nakita, figurica, igračaka i raznoraznih džidža-bidža;

-Entuzijasti koji žele da se oprobaju u svemu navedenom;

 -Entuzijasti koji žele da prenesu svoje znanje zainteresovanim gostima;

-Idejni tvorci umetničkih, zanatskih ili bilo kakvih drugih zabavnih radionica;

-Jednostavno – Slikari, crtači, pisci, muzičari koji žele da ih ljudi vide i upoznaju.

Sva pitanja u vezi sa Market Square-om možete uputiti na gamesconmarketsquare@gmail.com.

INDIE CORNER

Region Balkana je jedan od najbrže rastućih Indie dev komjunitija u istočnoj i jugoistočnoj Evropi. Pored toga, Beograd se više puta pokazao kao idealno mesto okupljanja za kako velike, tako i male programerske kuće. Jedan od naših glavnih ciljeva ove godine je da ljubav prema indie programerima podigne na sledeći nivo – da njihove ideje postanu predstavljene javnosti! I ne samo to – ove godine Indie Corner dobija takmičarski aspekt! U partnerstvu sa GameDaily Connect-om, i tajnim sudijama, ovogodišnjem pobedniku biće obezbeđene dve ulaznice za GamesDaily Connect u Londonu u maju 2019. godine, a svoju igru predstaviće u sklopu tamošnjeg Indie Prize showcase-a.

 Za više informacija obratite se na office@gamescon.rs Prijava je otvorena do 25.11.2019.

.

Kosplej na Game.con festivalu – zabavite se na potpuno drugom nivou

Najveće Kosplej takmičenje i ove godine stiže na Games.CON u subotu 7. decembra.

Prošle godine ste imali priliku da uživate u nastupima preko 40 takmičara, a samo neki od njih bili su likovi iz franšiza poput DC, Marvel, League of Legends, World of Warcraft, Assassins Creed i slično. Kako je to već dobro poznati običaj, postoje dva segmenta takmičenja, POP kultura i Gejming, i svaka kategorija ima svoje pobednike. Prošle godine je uvedena nagrada ULTIMATIVNI POBEDNIK koja je dobitnika odvela čak do Japana gde je bio jedan od gostiju festivala „Tokyo Game Show 2019“. Ove godine ćete moći da se družite i fotografišete sa kosplejerima tokom sva tri dana festivala, a osim Svečanog otvaranja koje je planirano za petak i tokom kojeg će se ukrstiti svetlosne sablje, kao i takmičenja u subotu, kosplejeri će se još jednom prošetati Main stage-om u nedelju na Valinorovoj reviji kostima. Istog dana nas očekuje i tribina sa Kosplej gostima iz inostranstva. Nezaobilazne su i kreativne radionice za sve uzraste od kojih su samo neke „Izrada čarobnih štapića“, „Cubeecraft“ – figure od papira, „Pixel art“, „Bojenje i crtanje omiljenih karaktera“, koje će biti aktuelne tokom sva tri dana festivala u okviru Valinorovog štanda.

LOL I TFT TURNIRI by FORTUNA NA GAMES.CON

Jedna od najvećih esports zajednica Srbije, Fortuna, predstavila je program koji sprema za festival Games.CON. U centru dešavanja su dva turnira. Tradicionalni LoL 5v5 turnir i po prvi put Teamfight Tactics (TFT) LAN turnir sa vrednim nagradama. Na glavnoj bini, u subotu 7.decembra, očekuju vas finalisti Fortuna kupa koji će pred publikom zaigrati odlučujuće mečeve i proslaviti sa svima titulu najboljeg. Dan kasnije, u nedelju, glavna bina će biti rezervisana za ultimativni obračun finalista Nacionalne LoL lige Srbije. Najbolje 4 ekipe iz Srbije će odmeriti snage i boriti se za mesto u zatvorenim kvalifikacijama za Esports Balkan Ligu. Oba takmičenja će početi pre samog festivala, a prijave za ligu i Fortuna kup će biti otvorene uskoro na fortunaesports.com sajtu. Naravno, kao i do sada, spremaju se i iznenađenja kao što je Tim Mićko vs Tim Sa1na šou mečeva gde ćete i vi moći da igrate zajedno sa vašim omiljenim komentatorima.

HALE

Hale 1, 1A i 2

ORGANIZATOR

Digital&Entertainment Festivals d.o.o

Ruzveltova 1, lok.15

11000 Beograd

Srbija

e-mail: defestivals@gmail.com

BELANO Kontakt

Ako tražite smeštaj u Beogradu, planirate da posetite Game.con Festival, a uz to želite preporuku za to gde da pronađete idealan lokal, prevoz, transfer sa aerodroma, spa u Beogradu ili najbolje restorane i opustite se, tu smo za vas. Pogledajte naše predloge na Belano Blogu.

.

Nadamo se da smo vas inspirisali da prenoćište u Beogradu pronađete i u stanovima u centru grada, da svoju jutarnju kafu popijete sa stilom, a nakon uživanja u brojnim beogradskim lokalima informišite se na Belano blog sekciji o ostalim zanimljivostima vezanim za Beograd.

Pronađite moderno dizajnirane apartmane u Beogradu. Slobodno nas kontaktirajte i rezervišite smeštaj putem:

Belano email: office@belano.rs

Belano telefoni: +381 60 55 66 509 , +381 66 55 66 509, +381 11 36 77 773

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.