2Cellos 23. maja u beogradskoj areni

април 19, 2022

Najpoznatiji dvojac za violončelima poznati pod imenom 2CELLOS poslednji put u proslavljenom sastavu nastupa u Beogradu. Krajem maja Beogradska arena će još jednom imati čast da ugosti beskrajno talentovane violončeliste koji već celu deceniju prave revoluciju u izvođenju rok, pop i filmske muzike na tradicionalnim instrumentima. U samom završetku evropske turneje, 23. maj je datum rezervisan za druženje i uživanje, jer nam ovaj slovenačko-hrvatski duet sprema još jedan muzički spektakl koji će nas oduševiti, zabaviti i podsetiti starih i klasičnih hitova.

Poslednja turneja kao 2CELLOS

Duo koji čini Luka Šulić i Hauser nam otkriva da će ovo biti poslednja turneja u kojoj nastupaju zajedno kao 2CELLOS, te da će australijski koncerti na kraju 2022. godine biti kraj ove blistave zajedničke karijere, posle koje im se putevi razilaze i posle koje će nastupati pojedinačno. Dvojac kaže: „Ova turneja je vrhunac svega što smo postigli kao 2CELLOS. Ovo će biti naši najveći koncerti, koje sviramo pred najviše publike. Zajedno smo se popeli na planinu i dostigli vrhunac onoga što možemo zajedno. Sve što smo dosad naučili zajedničkim sviranjem, utkaćemo u ove datume. Biće intenzivni, biće snažni, biće dirljivi, biće emotivni. Uložićemo sve u njih – a onda možemo ostaviti 2CELLOS na miru. Jeste li spremni za slavlje sa nama?!“

Verujemo da ne samo Beograđani, već i mnogi iz regiona, itekako jesu spremni. Karte za Štark Arenu 23. maja mogu se nabaviti preko Ticketsa, kako na zvaničnim prodajnim mestima, tako i onlajn. Požurite, rezervišite karte i spremite se za dobru zabavu.

Violončelo koje ruši granice

Grupa 2CELLOS je napravila svetsku senzaciju na Youtube-u kada su dva klasično obučena violončelista objavili video u kome izvode „Smooth Criminal“ Majka Džeksona. Duo koji čine Luka Šulić i Hauser su stekli slavu svojim elektičnim i dinamičnim stilom sviranja violončela. Od prvog snimka 2011. godine do danas, uspeli su da prikupeneverovatnih 1.3 milijarde jutjub pregleda, 5,5 miliona pretplatnika na istoj platformi, milijardu strimova, a na turnejama širom sveta prodali milion ulaznica.

2CELLOS su podigli violončelo do neslućene visine jer su zajedno sa ovim instrumentom, simbolom klasične uglađenosti i uzvišenosti, porušili sve moguće granice. Ovaj duet tako postaje svojevrsni bend koji na svojim instrumentima izvodi sve muzičke žanrove, počevši od popa i roka, do klasične i filmske muzike.

Ne možete da zamislite AC/DC na violončelu ili čuveni „Nothing else mathers?“ Maestralna virtuoznost u vladanju instrumentima, upečatljivi nastupi, neprevaziđena energija zbog koje ne znate da li ste došli na koncert klasike ili hevi-metal benda, učinili su da 2CELLOS postanu svetski poznati i priznati izvođači.

Internacionalna slava

Bend je zahvaljujući ovakvoj originalnosti i kvalitetu brzo dostigao svetsku slavu. Rasprodali su koncerte širom sveta na kultnim mestima, uključujući njujorški Radio City Music Hall, londonski Royal Albert Hall i Sidnejsku operu. Osim toga, ova grupa je nastupala sa Stivenom Tajlerom, Andreom Bočelijem, Džordžom Majkom, ali i sa grupama Red Hot Chilli Pappers ili Queens of the Stone Age. Etlon Džon ih je izabrao za predgrupu i za deo svog nastupa na koncertnim turnejama.

Ko čini 2CELLOS?

2CELLOS čine, kako ime kaže, violončelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser, koji su se školovali za izvođenje klassične muzike. Otkako su potpisali ugovor sa Sony Masterworks 2011. godine objavili su 4 albuma, sa intrumentalnim obradama dobro poznatih pesama iz žanrova kao što su pop, rok, klasična i filmska muzika.

Hauser, koji je rođen u Puli, i Šulić iz Maribora, sreli su se na master časovima u Hrvatskoj, dok su još bili tinejdžeri. Šulić, koji je godinu dana mlađi, pohađao je muzičku akademiju u Zagrebu, a onda je školovanje nastavio na tudijama u Beču. Kasnije e pridružio Kraljevskoj muzičkoj akademiji u Londonu. Hauser je pohađao Kraljevski Severni muzički koledž u Mančesteru.

Svetska slava

Duo je stekao svetsku slavu nakon što je objavio na jutjub kanalu obradu Majkla Džeksona 2011. godine, koju je za 2 nedelje od objavljivanja pogledalo preko 3 miliona ljudi. Zaključno sa 2016. godinom imali su preko 18 miliona pregleda tog videa i te brojke i dalje rastu. Pravljenje muzičkog videa za tu pesmu je bilo izvedeno u kratkom roku. Sastali su se u Puli i uz pomoć Hauserovog prijatelja koji je režiser, napravili spot za Džeksonovu pesmu. Spot prikazuje njih dvojicu u dvoboju, što je zanimljivo jer su pre zajedničkog nastupa, dugo bili rivali koji su se često međusobno nametali na takmičenjima.

Spot je postigao neverovatan uspeh, a karijera dvojice violončelista je krenula uzlaznom putanjom.

Karijera

Debitantski album objavljen 2011. godine je objavljen 19. jula i sadrži obrade pesama grupa: U2, Guns and roses, Stingm, Nine Inch Nails, Nirvana, Coldplay, Muse i Kings of Leon.

Odmah potom ih je Elton Džon pozvao da mu se pridruže na letnjoj turneji 2011. godine. Zajedno sa njim su učestvovali na proslavi šezdesetogodišnje vladavine kraljice Elizabete u Bakingemskoj palati. Iako uveliko obrađuju pesme rok žanra, Šulić i Hausr kažu da i dalje sviraju sa orkestrima i da ne nameravaju da prestanu sa izvođenjem klasične muzike.

Grupa aktivno koristi Jutjub kako bi se što više približili svojim fanovima. Na svom kanalu redovno objavljuju kako spotove za svoje obrade, tako i snimke sa javnih nastupa. Posebno popularan je video za obradu pesme „Thunderstruck“ koji prikazuje nastup iz doba baroka koji se pretvara u jednu rok pometnju na pozornici. Preko 10 miliona pregleda za samo 2 nedelje je dobar pokazatelj popularnosti ove grupe.

Ako dolazite u Beograd 23. majazbog ovog fenomenalnog, internacionalnog klasičnog i rok spektakla, naša agencija Belano vam može pomoći da nađete savršen smeštaj. To znači da će u tom slučaju provod biti kompletan, a vaš boravak u Beogradu ugodan, siguran, praktičan i povoljan. Pogledajte sajt ili nas pozovite.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.