27. Biro-Expo – međunarodni sajam informatičko-birotehničke opreme 2019. u Beogradu

август 27, 2019
biro expo 2019 beograd sajam

Ne treba zaboraviti da se zajedno sa Grafimom, na istom mestu i u isto vreme, od 25. do 28. septembra 2019, u hali 4 Beogradskog sajma, održava i 27. Međunarodni sajam informatičko-bitrotehničke opreme Biro-Expo, kompatibilna multisektorska sajamska manifestacija usmerena na kancelarijsko poslovanje (od kancelarijskog nameštaja i biro mašina i pribora, preko kancelarijskog materijala, poslovne i dekorativne galanterije, do foto programa…)

Biro oprema, mašine i pribor za kancelarijsko poslovanje, kancelarijski nameštaj i materijal, poslovna galanterija i pokloni, dekorativni i foto program nezaobilazni su segmenti Međunarodnog sajma informatičko-birotehničke opreme.

Manifestacija je postala najznačajnije tržište u regionu, mesto na kome se promoviše i prodaje najsavremenija oprema i materijali potrebni za opremanje i rad poslovnih prostora, poslovna galanterija i reklamni pokloni.

.

Brojni važni gosti posetiće našu prestonicu, boraviti u apartmanima u Beogradu, pronaći smeštaj u nekom od stanova na dan ili nekom od najboljih hotela u Beogradu. Svaki sajam je vreme kada grad malo oživi u svom nekom tom segmentu, kada se jedna specifična energija (u ovom slučaju bukvalno) pojavi, a restorani u Beogradu postaju mesta na kojima se sležu utisci od prethodnog izlagačkog dana, spajaju ideje i sklapaju poslovi.

Prateći program sajma Grafima

Stručni prateći program Grafime po pravilu privlači veliki broj zainteresovanih posetilaca ove izuzetne sajamske manifestacije. Kako to tradicija nalaže, najkvalitetnijim grafičkim proizvodima u različitim kategorijama stručni žiri Grafime i Beogradskog sajma dodeliće tradicionalne simbolične nagrade – Zlatni, Srebrni i Bronzani pečat.

Domaćin ovogodišnje Grafime je kompanija EUROPAPIER DUNAV DOO, član grupacije Europapier, vodećeg dobavljača papira u 12 zemalja centralne i istočne Evrope. Sa preko 50 skladišta širom regiona, Europapier ima kapacitet da ukupno skladišti više od 150.000 paleta, da robu sortira, obeležava, pakuje, seče… u odgovarajućem formatu. Europapier nudi sveobuhvatne usluge distribucije u svim zemljama sa standardnim rokom isporuke sledećeg dana, a za klijente koji se nalaze u glavnim gradovima – u istom danu.

Konačno, za učesnike i posetioce Grafime izuzetna je privilegija činjenica da se zajedno sa Grafimom 2019. održava i 27. Međunarodni sajam informatičko-birotehničke opreme – BIRO-EXPO, tematski orijentisan na kancelarijsko poslovanje (kancelarijski nameštaj, biro mašinе i pribor, kancelarijski materijal, poslovnа i dekorativnа galanterijа i dr.)

UČESNICI Grafime i BIRO EXPO-a 2019.

GRAFIMA i ove godine predstavlja mašine, uređaje, opremu za grafičku industriju, sirovine, repromaterijale, ali i finalne proizvode za različite sektore grafičke industrije. Pored toga, u hali 4 prezentovaće i najsavremenija softverska i IT rešenja u ovim oblastima. Bogat prateći program sastoji se iz tri celine: tehnologije štampe, grafičkog dizajna i reklamnih materijala.

BIRO-EXPO predstavlja centar okupljanja poslovnih ljudi, proizvođača, distributera i korisnika opreme za različita radna i poslovna okruženja. Ova manifestacija je i regionalna berza ponude i potražnje ove vrste roba i usluga – od kancelarijskog nameštaja, biro mašina i pribora, preko kancelarijskog materijala i foto programa, do poslovne i dekorativne galanterije.

SITOTEHNIKA                              

SITOTEHNIKA se bavi izvozom, uvozom, zastupanjem stranih firmi, distribucijom, prodajom i održavanjem opreme i materijala za štampu, pre svega proizvodnjom i prometom mašina i materijala u oblasti solventne, tekstilne, UV štampe, sitoštampe, katera (sekača folija), termo presa, softvera za štampu… Ima sopstveni razvoj i proizvodnju opreme, a sarađuje sa vodećim svetskim proizvođačima komponenata, opreme i grafičke tehnologije.

Zastupa vodeće svetske firme za proizvodnju reprometerijala i opreme za grafičku delatnost, a nudi i kompletan inženjering za osnivanje malih radnji i većih grafičkih pogona za solventnu, UV, sito, inkjet, tampon i tekstilnu štampu.

PUBLIK                                                                                                                                                 

PUBLIK kreira, proizvodi, uvozi i distribuira promotivne prozvode. Kompanija je već dvadeset godina prisutna u svetu reklame, izašla je iz grafičke radnje i postala regionalni lider u svojoj branši. Trenutno posluje u preko 30 zemalja širom sveta. Publik je veleprodaja i partneri su mu firme koje se bave distribucijom i štampom reklamnog materijala.

Na ovogodišnjoj Grafimi posetiocima će biti prezentovana nova kolekcija kalendara, rokovnika i notesa kao i prateći katalog. Novu kolekciju karakteriše jedinstven i originalan dizajn, mnoštvo boja, dezena, različitih materijala i kvalitet kao imperativ.

Takođe, predstavljaju i ostale promotivne proizvode iz aktuelnog PROMOBOX kataloga uz poseban akcenat na tekstil kao jednu od vodećih robnih grupa i njihov dobro poznat brend, EXPLODE. Svi proizvodi ovog brenda pripadaju kategoriji promotivnog tekstila i nakon adekvatnog brendiranja mogu biti korišćeni kao radna uniforma, poslovni poklon, sportska oprema ili u masovnoj promociji.

OSA Računarski inženjering                                         

Glavna delatnost kompanije OSA RAČUNARSKI INŽENJERING je razvoj softverskih rešenja i implementacija profesionalnih grafičkih sistema za projektovanje i izradu tehničke dokumentacije. Jedini je distributer Autodesk softvera (softvera za 2D i 3D projektovanje u svim inženjerskim oblastima) na teritoriji cele Adriatik regije. OSA je ovlašćeni distributer i servis vodećih svetskih kompanija u proizvodnji mašina za štampu i skeniranje Océ i Canon, kao i sistema za kovertiranje švajcarskog proizvođača Kern.

OSA i Canon nude besprekornu digitalnu štampu knjiga, kvalitet, produktivnost, personalizaciju i pouzdanost u kancelarijskim uslovima i na različitim medijima, CAD i GIS štampu preciznih detalja, visokokvalitetan foto otisak.

Na ovogodišnjoj Grafimi, pored ostalog, predstavljaju modele Canon Vario Print 6000 ultra+, Canon imagePRESS C850, ColorWave 500, imagePROGRAF PRO 4000.

MARINA COMPANY                                                      

MARINA COMPANY DOO od 1996. godine zastupa nemačku kompaniju STABILO International i njen je generalni distributer na teritoriji Srbije.

Kompanija snabdeva tržište kompletnim školskim i kancelarijskim priborom kao i reklamnim materijalom. Takođe, snabdeva i privatna i javna preduzeća.

Pored razvoja i učvršćivanja pozicije vodećeg brenda kao što je Stabilo, ostvarena je saradnja sa brojnim zapadnoevropskim proizvođačima i na domaće tržište uveden je niz kvalitetnih, renomiranih brendova. Samo neki od njih će biti prezentovani na ovogodisnjoj Grafimi sajmu. U pitanju su Lediberg, Durable i Ritter-pen.

GRID, Fakultet tehničkih nauka                                                               

Studije grafičkog inženjerstva su jedinstvene na prostorima naše zemlje i obuhvataju savremeno interdisciplinarno područje u kom su uz grafiku i dizajn prisutne još neke nauke kao što su računarstvo, elektronika, elektrotehnika, komunikacije, menadžment i ekonomija. Na departmanu se izučavaju grafičke tehnologije u tehničko-tehnološkom, ali i estetskom i ekonomskom smislu putem predmeta koji se bave tehnologijama štampe i reprodukcije, oblikovanjem i projektovanjem svih vrsta grafičkih proizvoda, izradom multimedijalnih sadržaja (tekst, slike, grafike, animacije, video i audio sekvence), izradom ambalaže i sl.

Za studije grafičkog inženjerstva i dizajna fakultet raspolaže kvalitetnim kadrom sa velikim iskustvom i u svetu priznatim rezultatima. Predavanja i vežbe su interaktivnog karaktera i odvijaju se u moderno opremljenim učionicama fakulteta i u okviru GRID Grafičkog centra. Grafički centar organizovan je kao posebna organizaciona jedinica u sklopu Departmana Grafičkog inženjerstva i dizajna i organizacione strukture Fakulteta tehničkih nauka i raspolaže sa novom, modernom opremom koja se koristi u nastavi i u eksperimentalnom, naučnom radu. GRID Grafički centar je najopremljeniji laboratorijski prostor korišćen za eduktivne svrhe na visokoškolskim ustanovama ovog tipa i u zemlji i u okruženju.

Na Grafimi 2017. Departman se predstavlja kroz seriju predavanja kako bi posetioci Sajma imali predstavu o aktuelnostima na tržištu, kao i novitetima u obrazovnom procesu.

ČUGURA PRINT                                                             

ČUGURA PRINT je jedna od najsavremenijih štamparija, sa visokospecijalizovanom opremom najnovije tehnologije i inovativnim softverima koji povezuju kompletan proces proizvodnje. Prateći svetske trendove u grafičkoj industriji kompanija je osvojila vrhunske tehnologije u oblasti ofset štampe sa lakiranjem i kombinacije ofseta, sito, folijatiska i digitalne štampe.

Izuzetnu autonomiju štamparije potvrđuje vlastiti kompjuterski dizajn studio, baziran na uređajima najnovije generacije, a Čugurini aduti su ofset mašine Heidelberg SpeedMaster SM 75-5, Heidelberg SpeedMaster SM 74-4 u full opremi, Heidelberg GTO jednobojni, tipo mašine za štancovanje, ricovanje, numeraciju, a za male tiraže i poslove sa kratkim rokovima tu su ploter HP Z6100 PS za vrhunsku štampu banera, postera, roll-up, štandova, promo pultova, reprodukcija slika na slikarskom platnu (kanvasu), samolepivih folija, Konica Minolta za štampu svih vrsta kolornih prospekata, brošura, vizit karti itd.

Štamparija radi čitav spektar grafičkih formata – od kolor prospekata, knjiga, časopisa, te rokovnika, kalendara, diploma, do vizit karti u termografiji i ofset tehnici, memoranduma i blokovske robe, a posebno su ponosni i na vlastitu knjigoveznicu.

Jedna od delatnosti Čugura printa je i uvoz grafičkih mašina, opreme i repromaterijala svetskih brendova u ovoj oblasti – Konice Minolte, Techkona, Glunz&Jensena, Heidelberga, Umaxa, Ultre, Linotypea. Za svu opremu koju uvoze istovremeno su i ovlašćeni serviseri.

CRON                                                                               

Na Sajmu grafičke, papirne i kreativne industrije Grafima, kompanija CRON predstavlja PRVU NA SVETU Processless UV CTcP konvencionalnu ofset ploču, koja eliminiše upotrebu razvijača.

Na Cronovom štandu će raditi NAJMANJA NA SVETU (po gabaritima) potpuno automatska linija najnovije H generacije Cron UV CTcP sa integrisanim autoloaderom i pančevima, uz onlajn razvijačicu koja ne zahteva ni vodovodnu ni odvodnu instalaciju.

CARDS PRINT                                                                  

Kompanija Cards Print je svoje poslovanje posvetila rešenjima za identifikaciju i sigurnost korisnika. Specijalizovana je za proizvodnju plastičnih kartica, okovratnih trakica, opreme za identifikaciju zaposlenih i prodaju štampača za štampu plastičnih kartica.

Kompanija je poslovanje započela izradom plastičnih kartica i okovratnih trakica, da bi vremenom delatnost bila proširena na oblasti bezbednosti pravnih i fizičkih lica. U asortiman je uvršćena i security linija koja je koncentrisana na sigurnost korisnika. Ovim su obuhvaćeni sistemi zaključavanja austrijske kompanije EVVA, u kojima se jednim ključem može otključati više prostorija. Prednost ovakvih cilindara i ključeva jeste tehnologija izrade, gde se ključevi ne mogu kopirati.

Za kontrolu pristupa praktičnim se pokazalo rešenje kompanije EVVA, gde se pristup i dodeljivanje pristupa različitim prostorijama omogućava elektronskim cilindrima.

Za kompanije koje imaju veliki broj korisnika ključeva i kojima je važno da tačno znaju ko je i kada imao pristup određenom delu firme ili vozilima, kao efikasno rešenje su ponuđeni elektronski kabineti za upravljanje ključevima.

Sistem evidencije radnog vremena je sistem koji pruža vlasnicima kompanija uvid u status zaposlenih u realnom vremenu. Između ostalih izveštaja ovaj sistem omogućava uvid u to ko je od radnika kasnio na posao ili prekoračio dozvoljeno vreme za pauzu, kao i to ko je ostao duže na poslu ili je došao ranije na posao.

Na sajmu Grafima posetiocima je pružena prilika da se upoznaju sa procesom embosiranja kartica, kao i sa rešenjima za sigurnost štamparija, marketinških agencija, malih i velikih kompanija.

CANON                                                                             

Na Grafimi 2017. kompanija Canon, zajedno sa partnerima kompanijama Osa i Jet Direct, premijerno predstavlja Océ Colorado 1640, prvi 64-inčni uređaj za štampu širokog formata sa valjcima, zasnovan na novoj Canon UVgel tehnologiji.

Njihov sajamski favorit je mašina Océ Colorado 1640, a svoje mesto obezbedili su i mašina za digitalnu kolornu lasersku štampu – imagePRESS C650, digitalna crno-bela produkcijska mašina za štampu knjiga varioPRINT 6160, Canon ploter iz PRO serije 2000/4000 PRO-4000S te CW700 – mašina za pouzdanu i preciznu štampu tehničkih crteža i GIS mapa.

ANTIKA                                                                               

Firma ANTIKA DOO predstavlja jednog od lidera na tržištu Srbije u prodaji biroopreme i kancelarijskog materijala. Osnovana je 2001. godine i njena osnovna delatnost bila je pružanje usluga fotokopiranja. Vremenom firma se razvila u kompaniju sa dva predstavništva, u Beogradu i Novom Sadu, i vizijom da postane vodeća kompanija u ovoj branši.

Godine 2008. postali su i ovlašćeni uvoznici i distributeri tonera marke Elfotec i tonera marke Integral, najkompatibilnijeg tonera na svetskom tržištu.

AIGO BUSINESS SYSTEM                                            

AIGO BUSINESS SYSTEM je jedna od vodećih kompanija u oblasti informacionih tehnologija, koja punih 10 godina uspešno posluje na tržištu Srbije i regiona. Zauzima mesto lidera u oblasti printing poslovanja, a podjednako veliki uspeh beleži u oblasti optimizacije poslovne štampe, realizacije kompletnih IT rešenja, integracije sistema, pružanja usluga informatičkog konsaltinga, servisa i podrške u cilju rešavanja poslovnih potreba svojih kupaca/korisnika.

Ove godine, AIGO Business System, zajedno sa kompanijom Atom partner, predstavlja posetiocima sajma Grafima neke od najnovijih modela štamača iz oblasti produkcione i office štampe. U pitanju su tri modela iz Xerox produkcionog portfolia (Xerox Versant 180 najnoviji model, Xerox C/60, Xerox D1259), kao i office multivendorski program Canon, Xerox, HP, Lexmark i novi model Epson Work Force Pro WF-C869RDTWF.

Posetioci imaju priliku da od expertskog tima ove komopanije dobiju sve informacije i konsultacije vezane za izložene modele štamparskih mašina.

WIZARD                                                                           

Delatnost kompanije WIZARD ELECTRONIC vezana je za oblasti ozvučenja, rasvete, LED ekrana, LED dioda, traka (digitalnih LED traka), LED modula, specijalnih efekata, servisa i delova, rental, reklama i reklamnih artikala, Flight cases, kontrola i sl.

Na Grafimi 2017. predstaviće razlikčite modele providnih LED ekrana, digitalno prosvetljenih LED bilborda i sl.

SYMBOL                                                                            

SYMBOL DOO izlaže na Grafimi već više od 20 godina u nizu.

(Izvor: grafima2018.talkb2b.net)

.

VAŽNE INFORMACIJE

HALE: Hala 4

ORGANIZATOR

BEOGRADSKI SAJAM

Aleksandar Pavić, koordinator

tel: +381 (0)11 2655-831

Ljiljana Andrejević, saradnik na projektu

tel: +381 (0)11 2655-121

e-mail: grafima@sajam.rs

DOMAĆIN SAJMA

EPSON

STATISTIKA 2018.

broj izlagača:      10

izložbeni prostor:             600 m2

posetilaca:          7.000

BELANO APARTMANI Kontakt

Ukoliko dolazite u Srbiju kako biste posetitli neku od ovih manifestacija i tražite apartman u Beogradu, želite preporuku za to gde da pronađete povoljan smeštaj u Beogradu ili probate srpske tradicionalne specijalitete u nekom od najboljih restorana srpske kuhinje sve što želite kako bi vaše iskustvo u Beogradu bilo kompletno, slobodno nas kontaktirajte i rezervišite smeštaj putem:

Belano email: office@belano.rs

Belano telefoni: +381 60 55 66 509 , +381 66 55 66 509, +381 11 36 77 773

Belano website: https://www.belano.rs

.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.