2 Cellos koncert u Beogradu

август 8, 2018
2Cellos

Slavni virtouzi na violončelima Luka Šulić & Stjepan Hauser, svetu poznatiji kao 2 CELLOS , ponovo dolaze u Beograd 8. septembra kada će održati koncert na Kalemegdanu.

Sve je počelo pre pet godina kada su obradili “Smooth Criminal” Majkla Džeksona i spot objavili na YouTubeu. Ubrzo su imali čak pet miliona pregleda, a iste godine potpisali su ugovor sa Sony Masterworks, a zatim ušli u studio i objavili svoj prvi album.

U Beograd se vraćaju sa poslednjim albumom „Score“, koji jesnimljen u Engleskoj s londonskim simfonijskim orkestrom. Ovoga puta, Stjepan i Luka nam donese i neke nove stilove ali će naravno svirati i planetarne hitove, kao i kultne melodije napisane za filmove i TV serije.

Ko su 2 Cellos tj Luka i Stjepan

Hauser, rođen u Puli, Hrvatska, i Šulić, rođen u Mariboru, Slovenija, sa ocem hrvatskog porekla i majkom slovenkom, obojica muzičari školovani za klasična izvođenja, sreli su se na master času u Hrvatskoj, dok su još uvek bili tinejdžeri. Šulić, koji je godinu dana mlađi, pohađao je muzičku akademiju u Zagrebu, a onda je školovanje nastavio na studijama u Beču. Kasnije se pridružio Kraljevskoj muzičkoj akademiji, u Londonu. Hauser je pohađao Kraljevski Severni muzički koledž u Mančesteru, nakon što je završio svoje studije na Trinity Laban-u,u Londonu.

Duo je stekao svetsku slavu nakon što je objavljena obrada pesme „Smooth Criminal“, na YouTube-u, postala svetski hit, zabeleživši preko 3 miliona pregleda u prve 2 nedelje od objavljivanja, i preko 18 miliona pregleda, zaključno sa majem 2016. godine. Pravljenje muzičkog videa za tu pesmu bilo je izvedeno u kratkom roku, uprkos poteškoćama sa finansijama koje su imali, i uspehu koji su postigli u Velikoj Britaniji. Duo se sastao u Puli, gde je jedan od Hauserovih prijatelja, koji je režiser, predložio da se oprobaju na tržištu pop muzike, tako što će obraditi pesmu „Smooth Criminal“. Video, koji je prvobitno objavljen 20. januara 2011. godine, prikazuje muzički okršaj između Šulića i Hausera, u ogromnoj beloj sobi, uz Džeksonovu melodiju.

Interesantno je činjenica da su se, pre nego što su postali partneri, njih dvojica smatrala velikim rivalima, jer su se često nadmetali na muzičkim takmičenjima.

2 Cellos aktivno koriste Jutjub da bi se približili svojim fanovima. Pored toga što objavljuju spotove svojih pesama, takođe objavljuju video snimke sa zapaženih javnih nastupa, među kojima su: Arena Zagreb (2012), Arena Pula (2013), Exit Festival (2014), kao i koncert povodom proslave petogodišnjice, u Areni Di Verona (2016). U februaru 2014. godine, objavili su obradu pesme „Thunderstruck“, od grupe AC/DC, na Jutjubu. Video prikazuje duo kako nastupa pred publikom u doba Baroka, koji ubrzo dolaze do saznanja da je ta pesma sve samo ne klasična. Video je postao viralan početkom marta, nakupivši 10 miliona pregleda za samo 2 nedelje. Do prvog aprila 2017. godine, video je zabeležio preko 80 miliona pregleda.

Kako je Šulić izjavio za sidnejski list The Sydney Morning Herald, „Volimo AC/DC podjednako kao i Baha“, na šta je Hauser dodao: „I AC/DC i Bah su jednostavni i ubedljivi u onome što rade.“

U 2017. godini, Šulić i Hauser objavili su svoj novi album, Score, koji su snimali zajedno sa Londonskim Simfonijskim orkestrom, a koji sadrži razne numere iz sveta televizije i filmske muzike. Kako bi obeležili objavljivanje albuma, 2 Cellos su objavili na Jutjubu zvanični video za numeru „Medley“, iz televizijske serije „Igra prestola“, koja je sakupila preko milion pregleda za samo 2 dana.

(izvor: Wikipedia)

Šta kažu 2 Cellos povodom koncerta?

„Radujemo se ponovnom dolasku u Beograd. Mnogo volimo Beograd, pa i ovu turneju smo započeli u Beogradu sa fenomenalnim koncertom u Areni. Publika je fantastična, reaguje od prve pesme. Koncert na otvorenom je poseban doživljaj, ali i veći izazov. Kalemegdan je prelep, dođite u što većem broju da uživamo zajedno!“ poručuje Luka.

– Završavamo novi album, vraćamo se korenima, obradama pop i rok hitova. Prvu pesmu smo već ekranizovali „Eye of the Tiger“, nadamo se da vam se dopada. Mi i sviramo samo ono što se nama dopada. Za Beograd smo već spremili repertoar. Krenućemo mirno, sa filmskom muzikom i onda energični deo. Biće ludo obećavamo! – uz osmeh dodaje Stjepan.

Ulaznice za 2 Cellos

Ulaznice za koncert 2 CELLOS na Kalemegdanu su u prodaji preko prodajne mreže Evetima.

Kako do karata za koncert 2Cellos u Beogradu

Odaberite cenovnu kategoriju, a zatim i količinu ulaznica

FAN PIT 1

Od 4.200,00 RSD

Cena

4.200,00 RSD

FAN PIT 2

Od 3.100,00 RSD

Parter

Od 1.900,00 RSD

VIP Tribina 1

Od 9.000,00 RSD

VIP Tribina 2

Od 8.000,00 RSD

VIP Tribina 3

Od 7.000,00 RSD

Dodatne informacije

Ulaznice će biti rezervisane ograničeno vreme (pogledaj vreme pored korpe) pošto ih ubacite u Vašu korpu za kupovinu.

Napomena: Ulaznice koje ste izabrali će biti rezervisane ograničeno vreme, (pogledaj vreme pored korpe), nakon tog vremena će rezervacija isteći. Možete da poručite maksimalno 8 ulaznica u jednoj porudžbini.

(Link za karte: http://www.eventim.rs/rs/ulaznice/2cellos-beograd-beogradska-tvrdava-kalemegdan-1043467/performance.html)

Ukoliko niste iz Beograda i neophodan vam je smeštaj, a želite da prisustvujete ovom spektaklu, moći ćete da se opustite u Belano apartmanima blizu Kalemegdana u kojima vlada domaćinska i prijatna atmosfera, gde imate mogućnost transfera i parkinga na upit. Dobrodošli!

Vaš Belano!

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.