13. festival nauke u Beogradu od 5. do 8. decembra 2019.

новембар 4, 2019
festival nauke 2019 beograd

5 – 8. decembar 2019.

www.festivalnauke.org

Festival nauke, najveća manifestacija u oblasti promocije nauke i obrazovanja, održaće se na Beogradskom sajmu u halama 3, 3a i 5 od 5. do 8. decembra 2019. godine. Na festivalu će učestvovati više od 60 naučih i obrazovnih institucija iz Srbije i iz inostranstva.

Učenici osnovnih i srednjih škola su najbrojniji posetioci, pa su i organizatori vremenom prilagodili delove programa baš njima. Onda su se zapitali ko su odrasli koji posećuju ovu manifestaciju u Beogradu samostalno? Šta je zajedničko za sve te posetioce, odrasle ljude i decu?

Odgovor je bio prilično jednostavan – profil ovih posetilaca zapravo nije ograničen godinama. Njih vežu mašta, dobro raspoloženje, neprekidna želja za novim saznanjima i nestrpljivost u prikupljanju informacija o tačnom pulsu planete na kojoj živimo, a i šire.

I to sve na korak od naših apartmana u centru grada i smeštaja u Beogradu.

Cilj Festivala nauke je da afirmiše poznate i promoviše neafirmisane naučnike sa domaćih i stranih prostora, ali i da podstiče interesovanje za nauku vrlo jednostavnom demonstracijom činjenice koliko je ona sama po sebi interesantna, inspirativna i nadasve zabavna.

Da su organizatori sujeverni, ovogodišnji, trinaesti po redu Festival nauke „unapredili“ bi u četrnaesti, poput brojnih hotela u kojima ne postoje sobe sa brojem 13 ili aviona bez takvih sedišta. Umesto toga, odlučili su se da posvete ovaj Festival upravo razotkrivanju zabluda i mitova uz pomoć nauke i naučnih dostignuća.

Vreme je za još jedan uzbudljiv, spektakularan i upečatljiv FESTIVAL NAUKE kojim će se pomeriti granice, postaviti neka važna pitanja i zajedno krenuti u potragu za odgovorima. Jer nauka, od hemije do kosmologije, od psihologije do fizike, kroz sve naučne oblasti objašnjava svet oko nas, sistematizuje sakupljena znanja i razvija naše kritičko razmišljanje.

Vođeni radoznalošću, inspirisani svakim detaljem sveta oko nas, uvek raspoloženi da eksperimentišemo, probamo i ispitujemo, radujemo se da rastemo s budućim festivalima. Mi našu supermoć i inspiraciju crpimo iz pitanja i odgovora, iz zainteresovanosti za sada i ovde, sve vreme, neprekidino zagledani u daleku budućnost.

.

Nagradni konkurs

Inspirisan godišnjicom misije “Apolo 11”, stručni žiri 13. FESTIVALA NAUKE odlučio je da vas, kroz NAGRADNI KONKURS na temu „Moj otkačeni, svemirski, novogodišnji ukras”, vodi na put u svemir.

Sigurno ste nekada noću pogledali u zvezdano nebo i divili se tom prizoru, a da li ste znali da je to što vidite na nebu samo jedan mali deo nečega daleko, daleko većeg. Svemir je bez sumnje mesto mnogih misterija. U njemu se nalaze sjajne zvezde, užarene komete i njihovi sateliti, ali i opasne crne rupe u kojima nestane sve što ih dotakne. Svemir možda krije i vanzemaljce, Marsovce, možda ima kraj, a možda je i beskonačan. Ako je Armstrong sleteo na mesec, zašto ne bismo i mi?

Kako bi izgledale vaše letelice za taj veličanstveni put, drugari koje biste upoznali, hrana, ceo svemir? Sve su to pitanja na koja možemo odgovoriti u ovoj našoj zabavnoj avanturi, kroz pravljenje ukrasa za novogodišnju jelku, koju ćemo dobro čuvati, jer ko zna možda neki mali Marsovac poželi da sleti na zemlju i odnese je. Bez sumnje znamo da će to biti najinteresantnija jelka u celom gradu, a i šire.

Zato drugari, pustite mašti na volju i osmislite nešto potpuno inovativno i fantastično. Verujemo da vi to možete, jer VI STE SVET, A NEBO NIJE GRANICA!

PROPOZICIJE KONKURSA

Ovaj konkursni zadatak je zamišljen kao zajednička aktivnost i preporučujemo nastavnicima i učiteljima da mu pristupe kao odeljenskom radu.

NAPOMENA: Za potrebe žirija vaše radove šaljite isključivo poštom

sa naznakom „za Konkurs“ Radove možete poslati najkasnije do 10. novembra 2019. godine na adresu: CPNU Fenomen za Festival nauke, Hadži Prodanova 16/3 , 11000 Beograd. Uz pošiljku se moraju navesti sledeći podaci: naziv škole, adresa škole, odeljenje, ime, prezime i kontakt telefon nastavnika ili profesora i e-mail adresa (ako je predmet konkursa bio deo aktivnosti na času).

Na konkursu mogu učestvovati deca od I do VIII razreda osnovnih škola.

Odabrani radovi biće izloženi na jelci na 13. Festivalu nauke, (fotografije nagrađenih radova će biti predstavljene na posebnoj izložbi tokom trajanja Festivala)

Selekciju najboljih radova vršiće stručni žiri i odrediti dobitnike 4 kategorije nagrada:

  • za dobitnika uzrasta prvog i drugog razreda osnovnih škola
  • za dobitnika uzrasta trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola
  • za dobitnika uzrasta petog i šestog razreda osnovnih škola
  • za dobitnika uzrasta sedmog i osmog razreda osnovnih škola

Najbolje radove očekuju vredne nagrade koje ćemo dodeliti u saradnji sa dugogodišnjim prijateljima Festivala, izdavačkom kućom “KLETT” i Nacionalnom geografijom.

*Prijavljivanjem učesnici konkursa daju saglasnost na promociju radova bez nadoknade.

*Festival nauke nije u obavezi da vrati pristigle radove autorima.

DOBRODOŠLI U RAZOTKRIVANJE SVEMIRA!

HALE

Hale 3, 3A i 5

ORGANIZATOR

CENTAR ZA PROMOCIJU NAUKE I UMETNOSTI FENOMEN doo

Mišarska 10, 11000 Beograd, Srbija

Tel: +381 (0)11 4077 573

e-mail: kontakt@festivalnauke.org

BELANO Kontakt

Ako tražite smeštaj u Beogradu, planirate da posetite Festival nauke sa svojom decom ili sami, a uz to želite preporuku za to gde da pronađete idealan lokal u Beogradu i opustite se, doživite novi duh Beograda tokom svog boravka u našim apartmanima u Beogradu, za sve što želite kako biste vaše vreme u Beogradu najbolje iskoristili, tu smo za vas.

.

Slobodno nas kontaktirajte ili rezervišite smeštaj putem:

Belano email: office@belano.rs

Belano telefoni: +381 60 55 66 509 , +381 66 55 66 509, +381 11 36 77 773

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.