O Beogradu

јул 23, 2017
Некатегоризовано

Beograd možda nije najveći i najlepši grad na svetu,ali je svakako jedno od mesta sa najviše duha, kako na Balkanu,tako i u Evropi.

Ne bi bila velika greška kada bi rekli da je Beograd svet u malom, jer u glavnom gradu Srbije možete naći i istok i zapad, i Pariz i Istanbul, i engleski doručak i rusku votku…

Jednostavno u ovom gradu postoji sve – Boemska četvrt, nalik na Pariski Monmartr u Skadarliji. Postoji i Zemun, deo grada koji je dugo bio pod austrijskom vladavinom i gde se može videti klasična bečka arhitektura, a šetajući Dorćolom na trenutke ćete se osetiti kao da ste zašli u neka druga vremena kada su ovde vladali Turci, a grad bio istočnjacka varošica.

Od svog nastanka pa do danas, Beograd se mnogo razvijao i bio pod različitim uticajima. Jedan od njih mozete osetiti i na Novom Beogradu, modernom delu grada, čija je arhitektura bila pod velikim uticajem soc-realizma, dok je u poslednje vreme ovaj deo Beograda iznikao u pravi moderni velegrad i postao centar ekonomske aktivnosti grada.

Mogli bi smo na ovom mestu da vam pričamo o tome kako Beograd ima i srednjovekovnu tvrdjavu, i more i planinu, i o njegovim stanovnicima, ali nešto više o našem gradu saznajte u okviru oblasti koje smo izdvojili za vas u nastavku strane.

Pored korisnih informacija, saznaćete i nesto više o istoriji grada, znamenitostima, njegovim stanovnicima, hrani i običajima…..
Belano vam želi prijatan boravak u Beogradu!

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.