Kako da opremite auto za rentiranje?

октобар 9, 2024
Kako da opremite auto za rentiranje

Poslovni putnici, turisti, ali i lokalno stanovništvo koje ima neki problem sa svojim vozilom često su u potrazi za rent-a-car uslugama. Ako imate u planu da otvorite agenciju za iznajmljivanje vozila, ali se dvoumite zbog prezasićenosti tržišta, nemojte odustati od preduzetničke ideje. Osim što automobili koje imate u ponudi treba da budu opremljeni na način koji pruža maksimalnu udobnost, sigurnost i praktičnost, ponudite klijentima inovativne usluge koje će vas izdvojiti od konkurencije. Kako da opremite auto za rentiranje i koje specijalne usluge možete da uvrstite u ponudu, saznaćete u nastavku teksta.

Osnovne stvari koji auto za rentiranje mora da poseduje

Automobil koji se iznajmljuje za rent-a-car uslugu mora biti adekvatno opremljen kako bi zadovoljio bezbednosne standarde, udobnost za klijente i zakonske uslove. To podrazumeva tehničku ispravnost vozila (ispravni kočioni sistem, amortizeri, svetla, signalizacija, gume), osnovno i kasko (poželjno) osiguranje vozila, kompletnu opremu za bezbednost (rezervni točak, prva pomoć, sigurnosti trougao, reflektujući prsluci, vatrogasni aparat), dodatne sigurnosne uređaje (ABS, ESP) i čist enterijer i eksterijer vozila. Kada ukucate u pretragu auto delovi Beograd pronaći ćete apsolutno sve što vam treba od dodatne opreme kako biste opremili auto za renturanje.

Iako nije pod stavkom “obavezna oprema”, obavezno ubacite u auto koji iznajmljujete navigacioni uređaj. Ovo je naročito važno za turiste koji ne poznaju grad. Nepisano pravilo je imate u ponudi i sedišta za decu (jaje za bebe do godinu dana, sedište za decu do 36kg, buster sedište) i krovni nosač za klijente koji planiraju duža putovanja i imaju velike količine prtljaga. Ubacite u auto na srpskom i engleskom priručnik za pomoć na putu 24/7, jer se na taj način klijent oseća sigurnim ako se desi neka nezgoda.

Besprekorna čistoća eksterijera i enterijera

Automobil bi trebalo prati nakon svakog iznajmljivanja i to u proverenim auto-perionicama koje koriste visokokvalitetne šampone i voskove za očuvanje boje i zaštitu laka. Ostavite vozilo otvoreno nekoliko sati nakon pranja kako bi se oslobodilo svih mirisa. Savetuje se da nezavisno od perionice koristite antistatička sredstva za brisanje kako bi se sprečilo brzo taloženje prašine na komandnoj tabli, ventilacionim otvorima i drugim unutrašnjim površinama.

Postavite diskretne osveživače vazduha ili koristite mirisne kartice ispod sedišta kako bi unutrašnjost automobila uvek imala prijatan miris. Ako se kojim slučajem pojave čudni mirisi, koristite ozonski generator. Jednom u nekoliko meseci preporučuje se profesionalno dubinsko čišćenje kompletnog vozila, kako bi se uklonile tvrdokorne mrlje, neprijatni mirisi i osvežila unutrašnjost.

Iskusni preduzetnici koji se bave rent-a-car uslugama preporučuju da se redovno menjaju brisači i auto patosnice jer se na njima najčešće vide tragovi istrošenosti.

Redovni pregledi kod auto-mehaničara

Rent-a-car vozila se koriste više nego privatna, pa su iz tog razloga podložnija habanju. Redovno održavanje može sprečiti veće probleme i troškove. Mali i veliki servis treba odraditi u skladu sa savetima auto-mehaničara, jer sve zavisi od tipa vozila, njegove starosti, opšteg stanja, itd. Gume bi trebalo pregledati pre svakog iznajmljivanja kako bi se proverilo stanje šara i pritisak, što direktno utiče na sigurnost i potrošnju goriva. Motorno ulje, tečnost za hlađenje i tečnost za pranje stakla treba proveravati na svaka 2.000 do 5.000 kilometara ili mesečno, zavisno od intenziteta upotrebe. Redovno održavanje klime, uključujući čišćenje i dopunu freona, obavezno treba kontrolisati tokom letnjih meseci. Naravno, osim redovnih pregleda, auto-mehaničari su tu da isprate ukoliko dođe do većih problema sa vozilom, na primer u vezi sa akumulatorom, alternatorom, kočionim sistemom, itd. Ukoliko su vam potrebni alternatori za vaše vozilo, pogledajte ponudu na ovom sajtu https://alternator.rs/.

Inovativne usluge koje će vas izdvojiti od konkurencije

Kada ste obezbedili sve neophodne uslove za iznajmljivanje vozila, na red dolazi dobro pozicioniranje u očima potrošača, odnosno izdvajanje od konkurencije.

Pre svega, ponudite vozila koja su prilagođena specifičnim potrebama klijenata. To mogu da budu retro vozila, automobili za letnje avanture (kabrileti na primer), porodična vozila sa auto-sedištima za decu, luksuzna vozila za poslovne ljude, limuzine za venčanja. Vozila prilagođena osobama sa invaliditetom sigurno će vas izdvojiti iz ponude drugih rent-a-car agencija, jer postoji velika tražnja, a teško je pronaći dobru ponudu. Možete uvrstiti u ponudu i električna vozila, naročito zbog ekološki osvešćenih klijenata. Plus možete da ponudote i dodatne besplatne usluge u okviru paketa rentiranja vozila – auto-friz za ljubimce ili GPS sa rutama koje imaju dodate atrakcije koje ne bi trebalo zaobići. Najpraktičnija stvar za klijente je usluga dostave vozila na željenu lokaciju (aerodrom, hotel) i ostavljanje na adresi koja njima odgovara. Kreirajte program lojalnosti za svoje klijente u kojima ćete ponuditi popuste za više dana rentiranja, besplatno osiguranje, itd.

Probajte da primenite sve ove savete i opremite auto za rentiranje tako da ćete uvek biti prepoznati u očima klijenata kao pouzdani rent-a-car partner.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.