Lepa Brena i Šaban Šaulić u oktobru u Areni

август 16, 2018
lepa brena i saban saulic koncert

Oktobar u Beogradu donosi dva spektakla za sve ljubitelje folk muzike. Koncerti koje će održati Lepa Brena i Šaban Šaulić u oktobru u beogradskoj Štark Areni možda nisu po svačijem ukusu, ali su svakako proslave dve impresivne i dugogodišnje karijere koje su obeležile ove prostore i vremena iza nas.

Upravo iz ovih razloga, apartmani u Beogradu su tada puni, posebno apartmani na Novom Beogradu, a Belano se trudi da svojim gostima obezbedi kako povoljan smeštaj, tako i luksuzne stanove i doprinese uživanju za pamćenje.

Očekuje se da će ova dva koncerta biti prave žurke na Balkanu i na neki način dovesti brojne ljubitelje ovih estradnih umetnika u Beograd.

 

Lepa Brena u Areni

 

Najpopularnija pevačica bivše Jugoslavije započela je svoju dugo očekivanu evropsku turneju.

U okviru turneje ”Zar je važno dal se peva ili pjeva” obradovaće svoju vernu publiku spektakularnim koncertom 20. oktobra 2018. godine u Štark Areni, Beograd.

 

 

Koncert u Beogradu je ujedno i proslava 35 godina uspešne muzičke karijere koju želi da obeleži sa svojim fanovima.

Lepa Brena je najtiražnija ženska pevačka zvezda svih vremena na Balkanu, i iza sebe ima više od 40 miliona prodatih muzičkih zapisa.

Pored mnogobrojnih hitova kao što su:  Mile voli disko, Sitnije Cile sitnije, Bato Bato, Šeik, Mače moje, Miki Mićo, Okrećeš mi leđa, Hajde da se volimo, Sanjam, Golube, Jugoslovenka, Čik pogodi, Ja nemam drugi dom, Luda za tobom, Ti si moj greh, Udji slobodno, Pazi kome zavidiš, predstaviće i pesme sa novog albuma “Zar je važno dal se peva ili pjeva”.

Organizatori garantuju dobru zabavu i provod za pamćenje, kao što su svi već navikli od Lepe Brene.

 

Ko je Lepa Brena?

Fahreta Živojinović (rođena Jahić; Tuzla, 20. oktobar 1960), poznatija kao Lepa Brena, je jugoslovensko-srpska folk, pop-folk i pop pevačica i estradni menadžer poreklom iz Bosne i Hercegovine. Supruga je jugoslovenskog tenisera Slobodana Bobe Živojinovića.

 

lepa brena i saban saulic koncert

 

Karijeru na estradi počela je 1980. sa Lira šouom. Njena popularnost u Jugoslaviji rasla je veoma brzo. Već od pojavljivanja u filmu Tesna koža, postaje prepoznatljivo lice, veoma prisutno u medijima. Sa Sašom Popovićem je suvlasnik Grand produkcije.

 

Diskografija Lepe Brene

 

Čačak, Čačak (1981)

Mile voli disko (1982)

Sitnije, Cile, sitnije (1983)

Bato, bato (1984)

Pile moje (1984)

Jedan dan života (1985)

Voli me, voli (1986)

Okrećeš mi leđa (1986)

Hajde da se volimo (1987)

Četiri godine (1989)

Boli me uvo za sve (1990)

Zaljubiška (1991)

Ja nemam drugi dom (1993)

Kazna božija (1994)

Luda za tobom (1996)

Pomračenje sunca (2000)

Uđi slobodno (2008)

Začarani krug (2011)

Zar je važno da l’ se peva ili pjeva (2018)

 

Dođite da zajedno proslavimo rođendan Lepe Brene i 35 godina fenomenalne karijere.

Prodaja ulaznica: Eventim

 

Šaban Šaulić u Areni

 

Prošlo je pola veka otkako je publika na Balkanu proglasila Šabana Šaulića kraljem folk muzike, a kruna njegove blistave karijere biće muzički spektakl koji će se desiti 6.10. u „Štark areni“ u Beogradu.

 

 

Na događaju koji se čekao pedeset godina legendarni pevač publici će prirediti nezaboravno veče ispunjeno muzikom, stihovima, ali pre svega neponovljivom emocijom koja je od prvog dana ovog pevača svrstala u velikane. „Dođi da ostarimo zajedno“, „Dva galeba bela“, „Kraljice moga srca“, „S namerom dođoh u veliki grad“, „Žal“, „Odlaziš, odlaziš“, „Golubica“, „Viđaš li mi staru ljubav“, „Nema ništa, majko, od tvoga veselja“, „Verujem u ljubav“, samo su neke od pesama koje će se naći na koncertu simbolično nazvanom „Još ovu noć“. Ovaj emotivan naziv odabrao je sam Šaban jer će to, kako je istakao, biti poslednja prilika da na jednom mestu čuju sve njegove vanvremenske hitove.

 

Ko je Šaban Šaulić?

 

Šaban Šaulić je rođen 6. maja 1951. godine u Šapcu. Prvi album je objavio sa samo 18. godina 1969. godine. Objavio preko 30 albuma i bio jedan od najpopularnijih pevača 80-tih godina prošlog veka na našim prostorima. Do 1976. godine, autor njegovih pesama je bio Buca Jovanović koji ga je pronašao, a od te godine sve svoje hitove pisao je lično. Šaulić je još u svojoj ranoj karijeri krunisan za ”kralja narodne muzike”. Inace je najprodavaniji pevač u bivsoj Jugoslaviji pre 1993.
Godine 1985. napisao je pesmu „Gordana“ koju je posvetio svojoj ženi,kao takodje i ceo taj album pod nazivom “Kafanska noc”.
Pesme „Dodji da ostarimo zajedno“ i „Dva galeba bela“ smatraju se jednim od najboljih ikad otpevanih narodnih pesama. Osim ovih pesama, veliki hitovi Šabana Šaulića su bili i „Uvenuće narcis beli“, „Sine“, „Danima te čekam“, „Snežana“, „Odlazis, odlazis“, „Pozn’o bih te medj’ hiljadu zena“ i dr.

 

 

 

Diskografija Šabana Šaulića

 

1969.: Dajte mi utjehu

1970.: Sutra nek dođe kraj

1970.: Zbog neverstva jedne žene

1971.: Sada je svemu kraj

1972.: Sjećam se te žene

1972.: Bio sam pijanac

1976.: Šaban Šaulić

1978.: Dva galeba bela

1979.: Dođi da ostarimo zajedno

1980.: Ponovo smo na početku sreće

1981.: Meni je s tobom sreća obećana

1982.: Svetlana

1984.: Tebi ne mogu da kažem ne

1985.: Kafanska noć

1986.: Kad bi čaša znala

1986.: Vanredan album

1987.: Kralj boema, Verujem u ljubav

1988.: Samo za nju

1988.: Ljubav je velika tajna

1989.: Ljubav je pesma i mnogo više

1990.: Pomozi mi druže, pomozi mi brate

1992.: Anđeoska vrata

1994.: Ljubavna drama

1995.: Volim da te volim

1996.: Tebi koja si ostala

1997.: Ljubav je slatka robija

1998.: Tebe da zaboravim

1999.: Za novi milenijum

2001.: Album 2001

2002.: Kralj i sluga

2003.: Album 2003 – Live

2004.: Album 2004

2005.: Telo uz telo

2006.: Bogati siromah

2008.: Milicu Stojan voleo

2014.: Žal

Zato, ne propustite priliku da prisustvujete događaju koji će, već sada je sigurno, ostati upisan zlatnim slovima u istoriju domaće muzike.

 

NAPOMENA: 

 

ZA KUPOVINU VEĆEG BROJA ULAZNICA ZA NISKO SEDENJE I ZA BARSKE STOLOVE, KONTAKTIRAJTE callcenter@eventim.rs

 

DODATNE INFORMACIJE/PARTNERI SARADNICI

Dodatne informacije o kartama:

Dodatne informacije

Ulaznice će biti rezervisane ograničeno vreme (pogledaj vreme pored korpe) pošto ih ubacite u Vašu korpu za kupovinu

Napomena: Ulaznice koje ste izabrali će biti rezervisane ograničeno vreme, a nakon tog vremena će rezervacija isteći. Možete da poručite maksimalno 8 ulaznica u jednoj porudžbini.
Savet: Kako biste odabrali željeni red/sedište, molimo Vas koristite polje “Selekcija plana sedenja”. (gde postoji kao opcija)

 

BELANO Kontakt

Ako dolazite na neki od ovih koncerata slobodno nas kontaktirajte i rezervišite smeštaj putem:

Belano email: office@belano.rs

Belano telefoni: +381 60 55 66 509 , +381 66 55 66 509, +381 11 36 77 773

Belano website: http://www.belano.rs

 

Iznajmljivanje stanova Beograd

 

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.