46. međunarodni sajam građevinarstva u Beogradu

19 априла, 2022

Međunarodni sajam građevinarstva u Beogradu predstavlja najznačajniji događaj u ovoj industriji u regionu jugoistočne Evrope. Ovaj vodeći sajamski događaj će po 46. put biti održan od 27. do 30. aprila 2022. godine, u halama i na otvorenom prostoru u okviru Beogradskog sajma.

Ova specijalizovana međunarodna manifestacija ima cilj da okupi i predstavi sve segmente građevinske industrije, počevši od istraživanja i projektovanja, pa do izgradnje i održavanja objekata. Posetioci će se na taj način upoznati sa građevinskom industrijom u oblasti visokogradnje, niskogradnje i hidrogradnje.

Na sajmu će posetiocima biti ponuđeni najsavremeniji materijali, najbolje građevinske mašine,ali i uređaji i alati koji se koriste u građevinarstvu. Biće predstavljene nove tehnologije i materijali za izolaciju od vlage i buke. U ponudi će se naći i liftovi, a ono što je posebno interesantno i ima najširu primenu kod posetilaca, jeste što je u okviru ovog sajma uključena i oblast dizajna i opremanja enterijera. Baš ovaj segment čini sajam masovno posećenim, jer ćete se kao fizičko lice koje nije uključeno u proces građevinarstva, upoznati sa inovacijama u opremanju stanova, apartmana i poslovnih prostora.

Međunarodni karakter

Sajam potvrđuje svoj međunarodni karakter organizovanim nastupom izlagača iz inostranstva, što je još jedan od vidova uspostavljanja kontakata i poslovne saradnje. Ovogodišnji Sajam građevinarstva ugostiće predstavnike nacionalne izložbe Češke Republike, Turske, Holandije, Indije i Austrije. Što se tiče pojedinačnih predstavnika, najveći broj izlagača je iz Poljske i okolnih zemalja. Preko Privrednih komora Republike Srpske i Tuzle očekujemo i organizovane nastupe i iz ovih delova regiona.

Predstavljanje stručnoj publici i B2B saradnja

Zbog specifičnosti građevniske industrije, ovaj sajam je okrenut, pre svega, stručnoj publici i predstavnicima građevinskih kompanija i preduzeća koji gravitiraju ka toj privrednoj grani. Sajam ima za cilj da poveže i predstavi predstavnike i bude indikator budućih kretanja u delatnostima građevinarstva. I neupućenima u ovu privrednu delatnost je jasno da je razvoj zemlje podstaknuo i intenzivan razvoj ove oblasti. Sajam će biti pravo mesto za eđusobnu interakciju firmi, za edukaciju i implementiranje mnogih novih proizvodnih inovacija za buduće projekte na najvećem gradilištu na Balkanu.

Građevinarstvo u Srbiji

Srpsko građevinarstvo se ocenjuje kao veoma perpektivno, a mnogobrojni najavljeni projekti su od međunarodnog značaja. Zbog toga je više nego očito koliko će ovaj sajam biti važan događaj svim sadašnjim i budućim partnerima. Sajam građevinarstva u Beogradu je i najbolji pokazatelj aktuelnog privrednog trenutka, političke stabilnosti i dometa svojih učesnika.

Osim “Beograda na vodi” koje je građevinsko plodno tle za pokazivanje šta sve naša industrija može i i dokle se stiglo sa primenom nauke  životnom okruženju, Beograd narednih godina čeka i izgradnja prvog metroa. Verujemo da će brojne firme koje učestvuju u ovom projektu veka, imati razloga da posete ovaj sajam. Naravno, nije samo Beograd koji fascinira svojim građevinskim inovacijama – ova industrijska grana uzela je maha i u ekspanziji je i u ostalim većim gradovima i turističkim centrima u Srbiji i u celom regionu.

Sajam za sve

Ovaj poslovni karakter Sajma građevinarstva u Beogradu ne treba da vas zavara da je to mesto samo za investitore, proizvođače i arhitekte. Na 46. Međunarodnom sajmu građevinarstva i šira publika može na jednom mestu dobiti sve informacije o izgradnji porodičnog ili poslovnog objekta. Izlagači će se potruditi da predstave široku ponudu proizvoda različitih namena, kako luksuznih, tako i opšte primenljiih. U modernom ambijentu Beogradskog sajma, na specijalno pripremljenim štandovima, nude se raznovrsna prilagođena rešenja stanovanja i izgradnje. Ovo je mesto gde obični posetilac može dobiti sveobuhvatne informacije o najnovijim dostignućima, trendovima, uslugama i proizvodima iz širokog spektra.

Statistika posete sajmu

Koliko je SEBE (South-East Belgrade Building Expo) važan događaj za zemlju, govore i brojke o poseti iz 2019. godine (napominjemo da se prošle godine zbog korona virusa sajam nije organizovao).

Ukupan broj izlagača je bio 605, od toga 408 domaćih i 197 inostranih. Čak 230 zemalja je učestvovalo u izložbi, među kojima su znalajne prestavnike imali Austrija, BiH, Crna Gora, Češka Republika, Francuska, Grčka, Nemačka, Indija, Hrvatska, Poljska, Rumunija, SAD, Turska, Švedska i mnoge druge. Broj posetilaca sajma je 2019. godine bio 29499!

Istorijat Sajma građevinarstva

Sajam građevinarstva je potekao i Sajma tehnike, kao i većina ostalih specijalizovanih sajmova. Kao robna grupa je 1975. godine odvojen od Sajma tehnike u posebne hale, ali se sve do 1996. godine održavao paralelno sa matičnim sajmom. Međutim, potrebe i značaj ove privredne grane se znatno uvećao, samim tim i njegov obim koji nije više mogao da bude predstavljen u okviru majskih priredbi tehničkog sajma, pa su organizatori doneli odluku da se građevinarstvo odvoji i predstavi zasebno.

Sajam građevinarstva je tako postao samostalan i dobio je svoj novi termin. Od te pomenute 1996. godine, pa sve do danas, Sajam građevinarstva je po angažovanom izložbenom prostoru i broju domaćih izlagača porastao više od tri puta, a o broju stranih izlagača čak šest puta. Iako ova grana ima stabilnu publiku, sajam građevinarstva i tu može da se pohvali, jer je broj publike dvostruko uvećan.

Sajam građevinarstva u Beogradu je danas najznačajniji specijalizovani sajam iz ove delatnosti u regionu cele jugositoćne Evrope. Međunarodna potvrda značaja Sajma građevinarstva na Beogradskom sajmu je i prijem u članstvo Unije međunarodnih sajmova (UFI) u Parizu, u oktobru 1998. godine.

Danas je sajam mesto susreta i sklapanja poslova. Osim toga je i mesto edukacije, upotpunjen je zanimljivim programom prezentacija i pruža korisna znanja i podatke zainteresovanim posetiocima.

Kao jedan od poslovnih zaštitnih znakova Beograda i Srbije, aprilski događaj će za učesnike i posetioce biti idealan ambijent, a nezamenljiva sajamska atmosfera i veliki broj učesnika iz branše biće nova mogućnost za postizanje različitih vidova saradnje i razvijanje biznisa.

Izlagači iz oblasti eksploatacije i obrade kamena predstaviće se na 12. Međunarodnom sajmu STONE-EXPO, a generalni pokrovitelj ovog celokupnog događaja je Wienerberger.

Pojadinačne ulaznice možete nabaviti na ulazu po ceni od 400 dinara, grupne ulaznice su 250 (za 20 i više osoba), a cena sata na parkingu je 150 dinara.

Za izlagače i posetioce sajma agencija za izdavanje stanova, Belano, nudi izvanredne, udobne, lokacijski prilagođene stanove koje možete iznajmiti na dan. Pogledajte našu široku ponudu na sajtu.

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.