Sajam automobila u Beogradu 2018.

фебруар 12, 2018
Некатегоризовано
sajam automobila 2018

Beograd je poznat po ljubavi prema vožnji i nije čudo što vozači vole Sajam automobila i rado posećuju BG Car Show da makar vide (a i kupe) povoljne, akcijske, ali i luksuzne modele poznatih marki automobila.

Izložbeno-prodajna priredba – Sajam automobila pod nazivom „BG CAR SHOW“ okuplja sve uvoznike i distributere putničkih automobila.

Kada: 22 – 28. mart 2018.

Gde: Hale 1, 1A, 2, 3, 3A, 4, 5 Beogradskog sajma

sajam automobila 2018

 

Naravno, izloženi automobili su jedno, a ono što ih tek čeka jeste recimo susret sa beogradskim ulicama. Posetioci našeg glavnog grada veoma brzo uvide koliko je nezgodno naći smeštaj sa obezbeđenim parking mestom ili apartman sa uključenom garažom.

belano apartmani stan na dan

Oni koji u Srbiju dolaze kolima susreću se pak sa užasnim stanjem puteva i to svakako nije najreprezentativnija slika naše zemlje. Sledeći aspekt sa kojim se mnogi vozači suočavaju jeste način vožnje. Od autoputeva do samog srca Beograda, i dalje nekako važi zakon jačeg, tako da su izdržljivost, brzo reagovanje, optimalna potrošnja i bezbednost faktori koji su na vrhu liste budućih vlasnika nekih od izložbenih modela Sajma automobila.

Postoji i uvreženo mišljenje da žene automobile biraju po boji, a muškarci po motoru, međutim postoje raznovrsni afiniteti i granice su se vrlo pomerile. Sve ćete češće videti doterane dame kako se voze ulicama Beograda u džipovima, ili pak dvometraše u hunchbak-ovima. Nema više pravila i ne važi više ni to da su žene obavezno gori vozači. Iako je parkiranje i dalje možda upitno, ulice Beograda su pravi mali, za sebe, izložbeni prostor raznovrsnih karaktera i tipova ličnosti.

 

 

7 tipova vozača u Beogradu

 

Pokušajmo da ih presaberemo:

 

1) U žurbi sam manijak

 

Ovakve vozače najčešće srećemo jer je u našoj prirodi da uvek kasnimo, da večito krećemo u minut do 12, da nam je kriv svaki semafor, pešak, pešački prelaz, pa i vreme, sat koji teče i šta sve ne. Strpljenja bez, ovaj tip vozača je usko vezan za tip 2.

 

2) Sirena je moj dobar drugar

 

Ovaj vozač smatra da je sirena produžetak ruke kojom će da gurne svakoga ko mu se nađe na putu i da će čestom i intenzivnom upotrebom uspeti da rastera svaku gužvu ispred sebe kao magičnim štapićem, uključujući i ljude koji uredno stoje na crvenom svetlu semafora. Pobogu, znamo da su u Beogradu semafori samo savetodavna stvar, a po mogućstvu treba obavezno proleteti iste i idealno blokirati raskrsnicu. Što nas dovodi do trećeg tipa.

 

3) Bloker

 

To su oni vozači koji do te mere nemaju obzira ili koncentracije da im je duševno zadovoljstvo da se nacrtaju na sred raskrsnice u sred špica taman tako da do njih dopru svetla farova, te da se osećaju kao da su na pozornici i u sred njihovog ležernog može-mi-se performansa. Ovi vozači jednostavno ili toliko vole da se lepe za one ispred sebe, ili imaju manični strah gonjenja pa se ne usuđuju da zakoče pred očigledno upitnu situaciju ispred sebe, možda se plašeći da će oni iza njega da ga sustignu i da ga napadnu. Taman stižemo do četvrtog tipa vozača.

 

4) Psovači svega po spisku

 

Ovo su oni kojima je vožnja sredstvo psihološkog pražnjenja i svakako kad ionako već moraju da voze, onda što da se bar ne besplatno, gratis tako ne olakšaju na dužnim ili nedužnim prolaznicima. Realno, nekada je njihova reakcija opravdana, a hvala Bogu, srpski jezik je kao stvoren za bogate rafale, po mogućstvu lansirane kroz otvoren prozor. Njih se posebno plaši tip 3, najveći neprijatelj im je tip dva, a sledeća tri tipa su im najčešći izvor frustracija.

 

 

5) Davitelj

 

Ne, u gradu ne postoje treća i četvrta brzina. Ne daj Bože da se davitelj nađe prvi na semaforu, to stvara situaciju u kojoj je pitanje da li će i on sam, a kamo li ostatak kolone proći svojim putem. Davitelj se često zbuni pa na autoputu uđe u srednju ili levu traku, a onda nikako ne prelazi 60. Moguće je da je ovo u pitanju po PS-u vozač/početnik, međutim je to neretko neko od starije populacije ili srodnik tipa 6. On je onaj kojeg obilaze sa desne strane, i najčešći razlog postojanja poslednjeg tipa vozača.

 

6) Car ofis tip

 

I pored postojanja moderne tehnologije, znak je statusa i moći koristiti vreme u kolima za sve vrste razgovora i komunikacija. Ovaj tip glasno priča držeći telefon u jednoj ruci, češće na jednom ramenu, potpuno komotno smatrajući da je njemu baš to dozvoljeno i pravo dato. Jer Bože moj, ima li boljeg načina da se dokaže kako je neko dobar vozač nego voziti sa trećinom pažnje? Veoma često, s obzirom na limitiranost mobilnosti tela neophodnog zapravo za vožnju, ovaj tip je podudaran sa poslednjim tipom vozača. Neretko postaje i tip 3, shodno konentraciji i obraćanju pažnje na ostatak sveta.

 

7) Bezžmigavac

 

Jer žmigavac je ukras automobila. On služi isključivo kao deo novogodišnjeg duha i dekora. Možda se koristi praktično kad treba stati na sred ulice (naravno blokirajući kompletan saobraćaj, po mogućstvu i šine kao bonus). Omiljeno mu je preticanje s desne strane, a najviše uživa ovo da čini upravo obilazeći tip 5 vozača. Brat rođeni mu je tip 6, a neretko je izvor frustracije našeg tipa 2.

Automobil je samo jedno od sredstava neophodnih za stizanje od tačke A do tačke B, koje god naše preferencije po pitanju modela, tipa, kubikaže, marke, goriva bile. Umeće vožnje, posebno po Beogradu je već priča za sebe koju smo pokušali na pomalo šaljiv, a pomalo opominjući način da predstavimo.

Kompletna ponuda Sajma automobila vodećih svetskih proizvođača automobila, domaćoj publici i potencijalnim kupcima, biće predstavljena kroz jedinstvenu scenografiju posebno osmišljenu u izložbenim prostorima opremljenim u režiji Beogradskog sajma.

 

 

Sa izložbom prateće industrije, delova i opreme, kao i garažno-servisne opreme upotpunjen je program ove manifestacije.

Test vožnje, nagradne igre i druge zabavne i takmičarske aktivnosti afirmišu novitete auto industrije kroz aktivno učešće posetilaca na Sajmu automobila.

Organizator: www.sajamautomobila.rs

Dobrodošli na BG CAR SHOW!

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.