Koncert Galije u Sava Centru 2018.

новембар 3, 2018
galija koncert

Legendarna rok grupa Galija održaće koncerte 9. novembra u Sava Centru i 16. novembra u hali Čair u Nišu, na kojima će promovisati novi album “U raju iznad oblaka”.

“Pola života sam proveo u Nišu, pola u Beogradu. To su mi dva najvažnija grada, i logično je što ćemo u njima premijerno izvesti uživo nekoliko pesama sa albuma ‘U raju iznad oblaka’. Biće naravno mnogo velikih hitova Galije, a sviraćemo i neke pesme koje dugo nismo svirali. Nama su bitne i zaslužuju da ih na ovim koncertima obučemo u neko novo odelo”, najavljuje Nenad Milosavljević.

 

 

Galija koja je na prostoru bivše Jugoslavije ostavila neizbrisiv trag sa klasicima kakvi su “Još uvek sanjam”, “Gospi”, “Burna pijana noć”, “Stare trube”, “Digni ruku” ili “Dodirni me”, izuzetnu 40 godina dugu diskografsku karijeru nastavila je ovog proleća CD-om “U raju iznad oblaka” (PGP RTS), albumom jakog umetničkog senzibiliteta koji kroz savremenu produkciju vraća grupu njenom starom progresivnom zvuku.Posle optimistične “Nešto me goni” i raskošne naslovne “U raju iznad oblaka”, Galija se odlučila da sa novog albuma treći singl bude “Kad bi ti otišla iz ovoga grada”, za koju je Milosavljević muziku napisao na stihove velikog pesnika Matije Bećkovića.

Apartmani kod Sava Centra su idealni ukoliko planirate posetu ovom koncertu, a možete se odlučiti ne samo za povoljno prenoćište na dan, već kombinovati ovaj koncert sa romantičnim vikendom. Pogledajte kako možete dopuniti svoje vreme i posetom nekom od najboljih restorana u Beogradu, nekom spa centru ili se odlučiti za neku od tura razgledanja Beograda.

 

galija koncert

 

 

Koncert Galije – korisne informacije

 

Cena ulaznica: 1200, 1500, 1800, 2000 i 2300 dinara

Kada:     09 novembar 2018 20:30

Gde:      Velika dvorana

Kontakt:  220-60-60

 

Grupa Galija – istorijat

 

Grupa Galija osnovana je u Nišu, 1976. godine.

Nenad Milosavljević, osnivač i lider grupe Galija, već tada poznat u Nišu kao kantautor i samostalni muzičar (vokal, akustična gitara, usna harmonika) okupio je rok grupu za učešće u pozorišnoj predstavi “Treća polovina” amaterske pozorišne družine iz Niša.

 

 

Prva proba grupe održana je 04.01.1976. godine u prostorijama Doma kulture u Nišu. Nenada Milosavljevića na probi i tokom predstave pratili su Goran Ljubisavljević – Gorča (gitara), Predrag Branković (bas), Nenad Tančić – Tanča (bubnjevi), Bratislav Stamenković – Čaki (klavijature) i Predrag Milosavljević (prateći vokal).

Dogovor o osnivanju grupe postignut je u niškoj kafani “Galija” poznatoj po tome što su se u njoj okupljali umetnici i boemi grada Niša. Posle početnih lutanja u traženju imena za grupu, naziv legendarne kafane preuzet je i usvojen kao najbolje rešenje.

 

Galija – spot sa pečatom Los Anđelesa

 

Nakon vizuelno raskošnog spota “U raju iznad oblaka” sa Islanda, Galija nastavlja odličnu saradnju sa autorom Dragoslavom Ulićem-Dagom koji je sada snimio “Nešto me goni” na upečatljivim losanđeleskim lokacijama Downtown, Santa Monica i Malibu. Spot je ulepšala Vera Mešterović, model i prva Miss Makedonije za Miss sveta 1996. godine.

– Dag živi u Los Anđelesu i bilo je prirodno da iskoristimo njegov boravak tamo da dobijemo još jedan vizuelno vrhunski spot. Čini mi se da je spot dobrodošao u današnjoj najezdi primitivizma, kada se žensko telo prečesto prikazuje eksplicitno, prosto i banalno. A zahvaljujući Veri i Dagu mi ga pokazujemo kao nešto najlepše, nešto prirodno i zaista veličanstveno – objašnjava frontmen Galije Nenad Milosavljević.

 

 

 

Galija -diskografija

 

The Best Of-HIT Records, 2011.

Mesto pored prozora-PGP RTS, 2010.

Oženiše me muzikom (kompilacija)-PGP RTS, 2009.

The Best Of (kompilacija)-PGP RTS, 2009.

Dobro jutro, to sam ja-PGP RTS, 2005.

Južnjačka uteha-PGP RTS, 1999.

Ja jesam odavde (uživo)-PGP RTS, 1998.

Voleti voleti-PGP RTS, 1997.

Večita plovidba (kompilacija)-PGP RTS, 1997.

Trinaest-PGP RTS, 1996.

Karavan-PGP RTS, 1994.

Sanjam / Mi nismo sami (singl)-PGP RTS, 1992.

Pravo slavlje / Na Drini ćuprija (singl)-PGP RTS, 1991.

Ni rat ni mir (kompilacija)-PGP RTS, 1991.

Istorija, ti i ja-PGP RTS, 1991.

Još uvek sanjam (kompilacija)-PGP RTS, 1990.

Korak do slobode-PGP RTS, 1989.

Daleko je sunce-PGP RTS, 1988.

Digni ruku-PGP RTS, 1986.

Bez naglih skokova-PGP RTS, 1983.

Ipak verujem u sebe-PGP RTS, 1982.

Druga plovidba-PGP RTS 1980.

Prva plovidba-PGP RTS, 1979.

 

 

BELANO Kontakt

 

Ukoliko dolazite u Srbiju kako biste posetili ovaj predivan koncert i tražite apartman u Beogradu ili stan u centru grada kako biste proveli vreme sa porodicom, u paru ili poslom, želite preporuku za to gde da pronađete povoljan smeštaj u Beogradu ili se opustite uz dobru muziku, za sve što želite kako bi vaše iskustvo u Beogradu bilo kompletno, slobodno nas kontaktirajte i rezervišite smeštaj putem:

Belano email: office@belano.rs

Belano telefoni: +381 60 55 66 509 , +381 66 55 66 509, +381 11 36 77 773

Belano website: http://www.belano.rs

 

Author

Belano Apartmani.

+381 66 55 66 509
office@belano.rs

Belano apartmani nude ugodan smeštaj u Beogradu tokom cele godine, svima kojima je osećaj vlastitog doma najvažniji na njihovim putovanjima. Prijatan enterijer, atraktivne lokacije, pristupačne cene i domaćinska usluga su ono što Belano apartmane izdvaja od drugih agencija!

Comments are closed here.